Štajnmajer protiv ulaska Ukrajine u NATO

Tanjug

23. 11. 2014. u 21:29

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da se protivi ulasku Ukrajine u NATO

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da se protivi ulasku Ukrajine u NATO.

Štajnmajer je rekao da smatra da je "za NATO moguće partnerstvo sa Ukrajinom, ali ne i članstvo".

U intervjuu za "Špigel", Štajnmajer je naveo da ne veruje da je realno da se Ukrajina priključi Evropskoj uniji u doglednoj budućnosti, pošto je privredna i politička modernizacija zemlje "projekat za nekoliko generacija", objavila je Raša tudej.

Rusija je nedavno pozvala Ukrajinu da ne ulazi u NATO, navodeći da je nesvrstani status u njenom najboljem interesu.

"Nema sumnje da je nesvrstan status (Ukrajine) značajan ne samo zbog osiguranja stabilnosti u evroatlantskoj zoni već i u osnovnom nacionalnom interesu ukrajinskog naroda", rekao je tada ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Lavrov je to izjavio nakon što je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao za britansku medijsku kuću Bi-Bi-Si da Rusija traži stopostotne garancije da niko neće ni pomišljati o ulasku Ukrajine u NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Aleksandar Kamodza

24.11.2014. 01:52

@Mikiboy - Oni su vec legli na rudu. Zar Vi to niste shvatili. Posle Gruzije NATO je probao da se igra sa meckom u Ukrajini - i prosao je gore nego u Gruziji. Gruzijci i Ukrajinci mu dodju kao zamorcici koji su se dobrovoljno prijavili za zrtvovanje. Verovatno uz pomoc terorista koji operisu iz Beograda. Eh, shit happens :)

зокс

23.11.2014. 22:39

Не улази Украјина у нато него управо нато хоће да уље у Украјину!Нон пасаран,каже Матушка!

tel aviv

24.11.2014. 08:36

@зокс - Ubijace se Ukarjinci i Rusi medjusobno. Vazno je da je rat na ruskoj granici, a rakete i NATO trupe imaju razlog za razmestaj. Uostalom, on kaze da ne bi trebalo, a Merkel da bi trebalo. Vazno je drzati Ruse pod tenzijom i sankcijama. Rublja pada, devizne rezerve Rusije nestaju, dionice su im bezvredne, cena nafte 40% niza..... Tako se to radi, a za ideale ginu budale.

Slavko

24.11.2014. 11:43

@зокс - @tel aviv tako je! To i jeste clj da se ubijaju pravoslavni Ukrajinci i Rusi a ove prve ce da kontrolise sacica unijata i Jevreja pricajuci im bajke o patriotizmu. Medjutim, pitanje je koliko dugo ce pravoslavnim ukrajincima trebati da shvate tu igru. Sto se tice rublja, vrednost evra je pre 4 dana bila 58,9 a danas je 55,5.

зокс

24.11.2014. 12:40

@зокс - тел авив,рат,санкције,убиства,војска,то су твоји идеали!Ти сам кажеш о себи какав си,не треба нико да те квалификује!Будале гину по свету пунећи џепове американосима!

Ljupce-MK

24.11.2014. 00:44

Nemoralni Nemci ,Holandzani ,King Dom i Vatikan za dvije godine nestace , gorece u plamenu .Ostat nece ni ziva mrav tako u predvidzanjima je rekla Baba Vanga . Posle toga docice vreme mira i ljubavi a vladace VLADIMIR predodredzen univerzumskim zakonom na celoj zemaljskoj kugli .

Gordana

24.11.2014. 09:14

Iako i Srbija pregovara sa Evrposkom Unijom o ulasku u Evropsku Uniju,a oni nam obecavaju brda i doline,da bismo bili punopravna clanica Evropske Unije trazice od nas ,da na kraju svih pregovarackih poglavlja,priznamo nezavisnost Kosova i Metohije,a ako to i ucinimo,postacemo clanica Nato pakta,ali o tome ce se odlucivati referendumom,pa cemo videti sta ce biti.Velika je verovatnoca,da se to i dogodi,kao i sto je Srpska napredna stranka laziranjem izbornih rezultata dosla na vlast.

Panicus Vulgaris

24.11.2014. 11:41

@Gordana - @Gordana: Nikakvog referenduma tu nece biti, vlada ce potpisati pristuoanje nacistickom paktu a narod se nista nece pitati. Znaju oni vrlo dobro kakav bi bio resultat referenduma, i jednostavno nece dozvoliti da bude odrzan.

Slavko

24.11.2014. 11:51

"Budućnost će pokazati da je Jugoslavija u stvari poligon i model i za zemlje bivšeg SSSR­a, u kome je jedna od glavnih tačaka konfrontiranje Rusije i Ukrajine i planiranje uključivanja Ukrajine u NATO do 2005. godine. Zato je Olbrajtova i rekla, kako stoji u knjizi Majkla Mendelbauma, septembra 1999. godine, da je najvažnija stvar koju su uradili Kosovo"