VATIKAN SE BOJI NAPADA NA PAPU FRANJU: Albanci dronom mogu da bace i 2 kg eksploziva!
Foto: Ap I Saša Pavlić

Strah od drona

VATIKAN SE BOJI NAPADA NA PAPU FRANJU: Albanci dronom mogu da bace i 2 kg eksploziva!

Planeta -
Dovoljno da letelica može da nosi solidnu bombu i da njom može da se upravlja s pola kilometra, pa da ubije papu Franju

RIM - Ljudi zaduženi za bezbednost poglavara Rimokatoličke crkve strahuju da bi neki verski zaluđenik mogao da ga ubije dronom kao što je onaj koji su albanski navijači pustili nad stadionom u Beogradu.

Pripadnici papinog obezbeđenja kažu da se ne boje terorističkih organizacija Al Kaide ili ISIL, iako je potonja najavila da se neće smiriti dok ne doše "pod rimsku maslinu”, nego nezavisnih zaluđenika željnih da se upišu u mučenike ili da ih istorija zapamti makar kao zločince.

Bezbednjaci kažu da običan dron može da ugrozi papu dok, na primer, sredom na Trgu Svetog Petra u Vatikanu izlazi među okupljene vernike. Dovoljno je da dron može da ponese težinu od dva kilograma, koliko je teška solidna bomba, i da njim može precizcno da se upravlja s udaljenosti od pola kilometra.

Plašili su se da bi neki manijak mogao da napadne papu tokom njegove posete Albaniji, ali pravi strah u kosti uterao im je dron sa albanskom zastavom nad stadionom Partizana u Beogradu, pa su jedva ubedili papu Franju da odustane od namere da na povratku iz Koreje svrati u Kurdistan i odande uputi apel protiv ubijanja u Božje ime.

Telohranitelji bi papu najradije smestili u izolaciju Apostolske palate, kad već ne mogu u podzemni bunker Tajnog arhiva. Službe bezbednosti ionako žive u panici zbog pape, koji voli slobodu kretanja; užasavaju se što on neće da koristi blindirani papamobil ili neku blindiranu limuzinu, a jedva su ga sprečili da ne šeta po rimskim ulicama.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track