Majka ranjene devojke: Pretio je da će se ubiti ako Aleksandra ne bude sa njim

J. Ilić

18. 11. 2014. u 11:28

Zločin u Lipama kod Smedereva, policajac u penziji Zoran Stanković (49) pucao u Aleksandru Lazić (28). Motiv neuzvraćena ljubav. Lekari se bore za život povređene

POLICAJAC u penziji Zoran Stanković (49), pucnjima iz policijskog pištolja teško je ranio svoju bivšu devojku Aleksandru Lazić (28), a potom pucao sebi u glavu, zadobivši povrede od kojih je ubrzo preminuo u bolnici, dok se lekari bore za život devojke. Zločin se dogodio u Aleksandrinoj kući u selu Lipe kod Smedereva, a motiv je, najverovatnije, neuzvraćena ljubav.

Tragičan kraj intimne drame dogodio se u utorak ujutro, oko 7.30. Prema svedočenju Aleksandrine majke Milice, Zoran je ušao u kuću jer su vrata bila otključana i tražio od nje da probudi Aleksandru. Milici je rekao da želi da joj se izvini jer ih je ranije maltretirao.

Žena je, svedoči, pokušala da ga izbaci iz kuće, ali je on na silu ušao.

- Izgurao me je napolje u pidžami i potrčao za Sanjom koja se, probudivši se i videvši šta se događa, pobegla u kuhinju. Zaglavio je vrata leđima i samo sam čula pucnje. Kada sam ušla, ležali su na podu u lokvi krvi, oboje - priča plačući Milica.

Prema saznanjima "Novosti", Zoran je jednim hicem pucao Aleksandri u glavu, a zatim i sebi ispalio metak u čelo. Kada je došla policija i lekari, oboje su davali znake života. Sa teškim povredama, Hitna pomoć je odmah prebacila dvoje bivših ljubavnika u Urgentni centar u Beogradu, gde je, nakon prijema, Zoran preminuo. Aleksandrino stanje je teško, a lekari se, do zaključenja ovog broja, bore za njen život.

Svuda po predsoblju i kuhinji gde se odigrala drama, u utorak su bili vidljivi tragovi krvi. Aleksandra je, po svemu sudeći, pokušala da se odbrani jer je u kuhinji ostao nered. Jedan od dva metka završio je u plafonu. Zločin je, saznajemo, izvršen službenim pištoljem Zoranovog sina zaposlenog u policiji.

Zoran je iz sela Osipaonica, oženjen je i ima odraslu decu. Bivši je policajac, a radio je u Odeljenju saobraćajne policije. Zbog malverzacija na poslu, 2001. je suspendovan, a kasnije i penzionisan. Jedno vreme radio je u Italiji.

Milica Pejaković majka Aleksandre Lazić u sobi gde se desio napad / Foto: N.Živanović

U razgovoru sa reporterima "Novosti", Aleksandrina majka Milica posvedočila je da su Zoran i njena kćerka bili u vezi. Nije ga, veli nesrećna žena, poznavala do pre mesec dana.

- Tada sam ga prvi put videla, bio je ovde, pretio da će ubiti i nju i sebe jer Aleksandra nije htela da bude sa njim. Posle toga je završio na psihijatriji. Nisam znala da je izašao iz bolnice - priča majka iščekujući vesti o kćerkinom stanju.

O pretnjama, govore Lazići, obaveštena je i policija.

- Pre dva meseca je bukvalno oteo iz kafića u Smederevu u kome je radila, i ubacio u automobil. Tada je izbavio gost kafića - priča Aleksandrin brat Dragan.

Aleksandra ima dva sina iz dva braka. Starijem je deset godina, i samo petnaestak minuta pre tragedije, baka ga je ispratila u školu. Mlađi sin, koji ima četiri godine, je kod oca.


HTEO DA SE UBIJE

IZ policije je u šturom saopštenju, pored ostalog navedeno da "neće da govore o detaljima dok traje istraga". Zorana je, inače pre mesec dana, u nameri da izvrši samoubistvo skokom sa Ljubičevskog mosta na Moravi, sprečila policija. Nakon toga, neko vreme bio je na lečenju na Odeljenju psihijatrije, bolnice u Smederevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Dragan Sweden

18.11.2014. 11:54

Lecen na psihijatriji pa jos zadrzao sluzbeni pistolj.Ovo govori samo po sebi kakvo je srpsko drustvo.

Mrgud

18.11.2014. 14:12

Čovek je pokušao samoubistvo, pa se lečio na psihijatriji, a onda mu dali oružje u ruke. Pa ko je tu lud, on ili njegovi pretpostavljeni? I ko će sad da odgovara? Naravno, ne oni koji su krivi!

Pištolj

18.11.2014. 15:47

Gospodo,ajde pročitaj te tekst još jednom,ali malo pažljivije,pa će te saznati da pištolj nije njegov nego od sina policajca.

Dule trubica

18.11.2014. 16:33

Ljudi saberite malo stvari ovaj policajac ko zna sta je prosao na ratistu ocigledno da mu je trebalo lecenje, jadna njegova familija a i naravno ova devojka nadam se da ce preziveti. Pistolj nije njegov sluzbeni vec njegovog sina. Veterani i njihova prava su odavno zaboravljeni u ovoj drzavi.

rajko

18.11.2014. 18:35

Znaci kada je se ova devojka koja mu je bila ljubavnica rodila on je imao 21 godinu,porodican je covek ima odraslu decu sin mu radi isto u policiji, ovo sve govori da on nikada nije ni bio pametan.

Zoran1

18.11.2014. 21:58

@rajko - Ne biraju pametne za policajce vec samo one koji izvrsavaju naredjenja bez razmisljanja.

Zoran1

18.11.2014. 21:56

Devojka od 28 i pemzioner od 49 Boze sacuvaj. Puno to kaze o njoj i o njemu. Ako je sposoban za devojku od 28 kako je on dospeo u pemziju sa samo 49?

dule

18.11.2014. 22:07

O pretnjama da ce ubitti Aleksandru majka je obavestila policiju.Iz prakse nam je poznato(nekad i milicija)da policja hitno intervenise nakon svrsenog cina.Tako i ovaj put.Verovatno bi se tragedija izbegla da su radili.

mudri

19.11.2014. 13:05

"Na silu ju je izvuko iz kafane (pokusao) "nije mi jasno kako moze neko bez povoda da pokusa ovako nesto, iz ove sture reportaze se da zakljuciti da je bio neuracunljiv a verovatno i poznat okolini pa se pitam sta je ta mlada dama i ocekivala od takvog - novac, on ga sigurno nije imao, ljubav, ili nesto trece? obicno se iza takvih katastrofa krije pravi razlog a to je poso za istragu, ja joj zelim da prezivi i da ubuduce vodi racuna skim ima posla.

mudri

19.11.2014. 13:21

Da zenske vole starije muskarce to je poznato a i da muski vole mladje zenske i to nije novo ali ovolika razlika u godinama samo po sebi govori da je katastrofa visila u vazduhu, i ja sam musko i volim da vidim lepu, zgodnu i simpaticnu zensku ali mojih godina ili priblizno. I umesto da je svatio da ona nije za njega on upotrebljava oruzje i to svog sina tako da pravi i sinu problem. Ovako nesto nije normalno ali na zalost takvih brutalnih ljubavnika ima dosta u nasem drustvu, milom ili silom!

rajko

19.11.2014. 15:34

Kako kazete da je 2001, zbog malverzacija, sto hocete reci zbog kriminalnih radnji je suspendovan, i naj verovatnije je preko veze dobio penziju. Moje je pitanje ako je on bio takva licnost kako objasnjavate, onda po kom kriterijumu je njegov sin dobio zaposlenje u MUP,u.

kolega

18.04.2015. 18:23

Njegov sin je bio moj klasic, zajedno smo zavrsili skolu i bio je momak 1/1, za primer! Obicno se takvim dobrim ljudima i desi ovakva tragedija... Zalosno...