Srbija pobedom završila godinu

Reprezentativci Srbije pobedili selekciju Grčke rezultatom 2:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Hanji na Kritu.

Izvor: ÐN

Utorak, 18.11.2014.

18:00

Default images

Srbija je uspela da stigne do trijumfa posle pet utakmica, a strelci na ovom meču bili su Radosav Petrović i Nemanja Gudelj.

Tako je na najbolji način, kao vd selektora startovao Radovan Ćurčić, koji je na klupi zamenio Holanđanina Dika Advokata.

Prvo poluvreme na Kritu nije donelo mnogo uzbuđenja, Srbija je prvi put šutnula na gol posle pola sata, pa nije viđena nijedna prilika.

Drugi deo igre bio je mnogo zanimljivi, a počeo je sukobom kada je Panajotis Kone posle faula Matića krenuo pesnicom na vezistu Srbije.

Nekoliko minuta kasnije naš tim je poveo preko Radosava Petrovića, koji je tako ućutkao kritičare i navijače Grčke.

Posle faula nad Lazarom Markovićem, sraćeni korner izveo je Zoran Tošić i u glavu 'pogodio' Petrovića, koji je sa nekih desetak metara loptu poslao u dalji ugao gola Glikosa.

Grčka je u finišu imala dobru priliku preko Mandalosa, ali se za atraktivan kraj utakmice pobrinuo Nemanja Gudelj, evrogolom u nadoknadi vremena.

On je sa nekih 28 metara uputio neodbranjih udarac u raklje gola Grčke, a golman Glikos nije se ni pomerio pošto je lopta imala neverovatnu putanju.

Srbija je tako uspela da pobedi posle pet uzastopnih mečeva bez uspeha i bar malo vrati dobru atmosferu posle bruke sa selekcijom Danske.

Tok meča:

Starsportphoto
Grčka - Srbija 0:2
(Petrović 60', Gudelj 90+2')
Grčka (4-4-1-1): Glikos – Papadopulos, Torosidis, Vintra, Manolas – Kristodulopulos, Kone, Manijatis, Samaris – Mavrijas, Atanasijadis
Igrali su još: Bakakis, Ciolis, Gekas, Kolovos, Moras, Mandalos
Srbija (4-2-3-1): Stojković – D.Tošić, Maksimović, Ivanović, Tomović – Petrović, Matić, Jojić – Z.Tosić, Marković, Mitrović
Igrali su još: Đuričić, Lazović, Gudelj, S. Mitrović, Rukavina

U prvih desetak minuta susreta nije bilo previše uzbuđenje – domaći su imali veći posed lopte, dok je selekcija Srbije bila povučenija i čekala šansu iz polukontre. Prvi napad Grci su organizovali u 14. minutu, kada su spletom srećnih okolnosti uspeli da centriraju, ali je Ivanović izbacio u korner. Posle udarca iz ugla lopta je pala blizu prve stative, ali jedan od napadača nije uspeo da ozbiljnije ugrozi naš gol.

U 21. minutu reprezentacija Grčke organizovala je prvu ozbiljniju akciju posle greške naših igrača na sredini. Lopta je na levom boku stigla do Hristodulopulosa koji je gurnuo Ivanoviću kroz noge, Tomović ga je nagazio, ali je sudija Dojl odmahnuo rukom.

Vezista domaćih tom prilikom ostao je bez kopačke, kontakt je postojao, ali su Grci ostali bez penala.

Tek u 27. minutu meča viđen je prvi šut – pokušaj Manijatisa završio je daleko iznad gola.

Na tribinama je viđen transparent posvećem bratstvu navijača dve zemlje.
Starsportphoto
Srbija je uzvratila u 29. minutu, međutim Zoran Tošić je prebacio gol iz slobodnog udarca za nekih dvadesetak metara.

Najozbiljniji pokušaj Srbija je imala ponovo preko Zorana Tošića u 38. minutu, koji je odlično gađao iz slobodnog udarca, ali je Glikos dobro intervenisao. Prethodno je ne baš primetni Mitrović iznudio faul, a ponovljeni snimak pokazao je da bi Tošićev šut verovatno završio na stativi.

Prvo poluvreme završeno je bez golova, Srbija je imala četiri šuta (dva u okvir gola), dok su Grci pokušali samo jednom.

U prvih pet minuta drugog poluvremena Grci su imali tri kornera, a u jednoj situaciji Stojković je dobro reagovao.

U 56. minutu desila se prva ozbiljna rasprava na terenu, posle faula Nemanje Matića na Panajotisu Koneu. Matić je oštro uleteo i udario Konea u lice, a ovaj je ustao sa trave i pesnicom krenuo na vezistu Srbije.

Veći incident je sprečen, a suviše nervozni kone izašao je van granica igrališta kako bi mu lekari zaustavili krvarenje iz nosa.
Starsportphoto
Samo nekoliko minuta kasnije Srbije je došla do prednosti, a Radosav Petrović ućutkao je mnoge kritičare i navijače reprezentacije.

Posle faula nad Lazarom Markovićem, sraćeni korner izveo je Zoran Tošić i u glavu pogodio Petrovića, koji je sa nekih desetak metara loptu poslao u dalji ugao gola Glikosa. To je vezisti Genčlera prvi pogodak u reprezentativnom dresu od juna 2011. godine, kada je zatresao mrežu Južne Koreje.

U 64. minutu Grci su bili najbliži golu, Kone je gađao sa 25 metara, ali je nesigurni Stojković uspeo da je izbije u korner.

Đuričić i Lazović su na terenu od 66. minuta, a zamenili su Lazara Markovića i Miloša Jojića. Četiri minuta kasnije šutirao je Filip Đuričić sa distance, Glikos je teškom mukom izbacio u korner.

Najbolju priliku na meču za Grčku imao je Petros Mandalos u 85. minutu. Posle lošeg prijema Lazović je napravio faul na desnojs strani, prekid je izveo Kristodopulos, da bi Mandalos bio najviši na petercu i pogodio spoljni deo mreže.

Ćurčić je u finišu meča napravio nekoliko izmena, a na teren su umesto Petrovića, Maksimovića i Zorana Tošića, ušli Gudelj, Stefan Mitrović i Rukavina.
Starsportphoto
U 89. minutu ponovo čarke na terenu, ovoga puta Kristodopulos je želeo da se razračuna sa Duškom Tošićem, koji je napravio faul klasičnim bodičekom.

Kada su svi mislili da će se utakmica završiti minimalnim rezultatom, desio se najlepši momenat na meču. Nemanja Gudelj, koji je u AZ Alkmaru vezao četiri meča na kojima je bio strelac, postigao je prelep gol u drugom minutu nadoknade.

On je sa nekih 28 metara uputio neodbranjih udarac u raklje gola Grčke, a golman Glikos nije se ni pomerio pošto je lopta imala neverovatnu putanju. Gudelju je ovo prvi pogodak za nacionalni tim, a poslednji put u dresu Srbije mrežu je tresao u utakmici mladih selekcija 2012. godine protiv Farskih Ostrva.

Interesantna je činjenica da kada god Gudelj postigne pogodak za nacionalni tim, Srbija u gostima pobedi 2:0. Tako je bilo i u ovom slučaju, pošto je sudija Dojl ubrzo označio kraj utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

273 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: