Capital.ba

Špirić: Povećati ulaganja u razvojne projekte u BiH

28.10.2009. / 17:17

nikola-spiric1SARAJEVO, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić        pozvao je danas u Ljubljani slovenačkog premijera Boruta Pahora da ohrabri investitore iz svoje zemlje kako bi bile povećane slovenačke investicije u razvojne projekte u BiH.

Na sastanku je dogovoreno da početkom sljedeće godine u BiH bude organizovana poslovna konferencija, uz učešće privrednika dvije zemlje.

Špirić je istakao da podrška Slovenije procesu liberalizacije viznog režima BiH predstavlja značajan podsticaj institucijama i veliko ohrabrenje građanima u BiH, koji u Sloveniji vide jednog od najsnažniji promotora evropske perspektive BiH.

On je ocijenio da je u BiH jedino moguća evolucija sistema, a nikako revolucionarni zahvati kada je riječ o ustavnim rješenjima.

Špirić je tokom susreta sa Pahorom naglasio da BiH mora počivati na unutrašnjem dijalogu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je rekao da je Savjet ministara BiH pokazao ozbiljnost kada je riječ o ispunjavanju uslova za liberalizaciju viznog režima.

Špirić je tokom sastanka naglasio da je neophodno doći do pravičnog rješenja problema koji se odnosi na staru deviznu štednju.

Pahor je naglasio da je pitanje stare devizne štednje neophodno riješiti i sa stanovišta vraćanja povjerenja građana BiH u finansijske institucije Slovenije.

Špirić i Pahor su ocijenili da dobri bilateralni odnosi predstavljaju solidnu osnovu za dalju izgradnju svestrane saradnje, posebno u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja i nauke.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!