Besplatni spirometrijski pregledi

Novosti online

14. 11. 2014. u 11:05

Tokom iduće nedelje u nekoliko domova zdravlja biće organizovani besplatni spirometrijski pregledi povodom Svetskog dana borbe protiv hronične opstruktivne bolesti pluća

Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu organizovaće besplatne spirometrijske preglede u domovima zdravlja širom Beograda povodom Svetskog dana borbe protiv hronične opstruktivne bolesti pluća.

Hronična opstruktivna bolest pluća jedan je od vodećih uzroka smrti u našoj zemlji a spirometrijski pregled smatra se jednim od najefikasnijih načina dijagnostikovanja ove bolesti.Svetski dan HOBP obeležava se sa ciljem da se edukacijom stanovništva zaustavi trend porasta obolelih od ove potencijalno smrtonosne bolesti.

Spirometrijski pregledi biće organizovani u domovima zdravlja u periodu od 9-16 časova i to: ponedeljak, 17. novembra. DZ „Novi Beograd”, utorak DZ “Dr Milutin Ivković” Palilula, sreda, DZ Zvezdara, četvrtak DZ Voždovac, petak DZ “Dr Simo Milošević” Čukarica.

Za pregled nije neophodan uput doktora iz doma zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Kosovo je Srbija

14.11.2014. 17:01

Rukovodstvo Zavoda za plucne bolesti radi humanu i pravu stvar.Pohvalio bih glavnu sestru zavoda i njene koleginice koje su odgovorne sestre.Ovakvih akcija hvali u gradu i trebalo bi da to bude cesce.