Četvrtak, 13.11.2014.

10:03

"Bez dijaloga BG-PR ugrožen region"

Ambasador VB na Kosovu Ian Klif izjavio je za dnevnik "Zeri" da, ako se ne nastavi dijalog Prištine i Beograda, bezbednost regiona će biti dovedena u pitanje.

Izvor: Tanjug

Default images

Nastale bi posledice kakve su bile u prošlosti, upozorio je Klif.

Na pitanje, ako koalicioni blok VLAN formira vladu, kako vidi stav "Samoopredeljenja" koje ne želi dijalog sa Srbijom, nego sa Srbima sa Kosova, ambasador Klif je odgovorio da to nema smisla.

Partija koja se iz temelja protivi dijalogu, naglasio je on, ne treba da bude na čelu dijaloga. Zbog toga koalcija VLAN ili LAN treba da definiše stvari upravo oko odnosa sa "Samoopredeljenjem". Pitanje je da li će "Samoopredeljenje" biti deo vlade, i ako bude, kako će izgledati ta vlada, izjavio je Klif.

Ambasador je podsetio na nedavnu izjavu gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića da lista "Srpska" ne može biti deo vlade u kojoj je i "Samoopredeljenje".

Klif je primetio da ne postoji ni jedan razlog da se blokira konstituivna sednica skupštine Kosova. Zakonodavna institucija treba da se formira na osnovu odluke ustavnog suda, potom presednica Kosova treba da nastavi sa procedurom formiranja vlade, rekao je Klif.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: