0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MATEMATIKA: Hoće li bratstvo skupo da košta Zvezdu?

Objavljeno: 11.11.14 u 23:57

Zacrtani cilj Crvene zvezde kada je u pitanju evroligaško takmičenje ove sezone je plasman u Top 16 fazu čime bi bilo obezbeđno još najmanje 14 jakih utakmica za perspektivan tim Dejana Radonjića i barem još sedam mečeva u punoj Beogradskoj areni.

Međutim, da bi taj cilj bio ispunjen klubu sa Malog Kalemegdana će biti potrebno najmanje četiri, a najverovatnije pet pobeda u prvoj fazi takmičenja pa se postavlja pitanje gde crveno-beli mogu da „namaknu“ još dva ili tri trijumfa.

Ako računamo da će pred grotlom Arene oružje u Beogradu položiti Neptunas i Laboral Kuća uz dosadašnje dve pobede to je ukupno četiri trijumfa, a peti bi trebalo potražiti na nekom gostovanju od ukupno četiri koja su preostala.

Propuštena je najbolja prilika, a to je svakako duel sa Neptunasom u Litvaniji, samim tim preostaje da se trijumf potraži u Španiji odnosno već u četvrtak u Vitoriji protiv Laboral Kuće ili u 8. kolu u Valensiji. Naravno, nije nemoguće da Zvezda slavi i u Istanbulu protiv Galatasaraja, ali će to ipak biti nešto teže, kao što je i naučna fantastika očekivati trijumf u Pireju protiv za crveno-bele prejakog Olimpijakosa i kada je oslabljen neigranjem tri važna igrača.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Upravo u duelu protiv grčkog predstavnika i dvostrukog prvaka Evrope u prethodne tri godine propuštena je velika prilika, a deo krivice je svakako na navijačima koji su zarad bratskih odnosa sa pristalicama Olimpijakosa gostima dozvolili da se prošlog petka u Beogradu osećaju kao kod kuće.

Nije sporno bratstvo i prijateljstvo, ali postavlja se pitanje koje je odmah posle meča naglasio i Jaka Blažič da li će Zvezdi biti uzvraćeno istom merom u 9. kolu i da li će Olimpijakos ukoliko do tada obezbedi plasman u Top 16 fazu smanjiti gas kako bi omogućio Zvezdi ako joj bude potrebno da dođe do istorijskog uspeha.

Da ne bi čekali nečiju milost košarkašima Zvezdi preostaje da već do tada pokušaju da izbore makar jedan gostujući trijumf, a ako to nije moguće onda makar da porazi ne budu izraženi visokom razlikom kako bi u eventulanom krugu pobede protiv Galatasaraja od osam (76:68) i Valensije od 13 poena (76:63) bile dovoljne za plasman u narednu rundu takmičenja.

Foto: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za sada se cela priča svodi na spekulacije, a daleko jasnija situacija će biti nakon utakmica 5. kola u grupi D u kojem Crvena zvezda gostuje Laboral Kući, Neptunas dočekuje Valensiju, a Olimpijakos će ugostiti Galatasaraj.

Podsećamo da je prošle sezone Crvena zevzda bila jedini tim kojem četiri pobede nisu bile dovoljne za plasman u Top 16, dok je na primer Partizanu za taj poduhvat bilo dovoljno da tri puta trijumfuje i to uz nesebičnu pomoć Fenerbahčea.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter