Novo putešestvije očekuje košarkaše Crvene zvezde. Letom preko Frankfurta, do Bilbaa, pa autobusom do Vitorije osmočasovno putovanje uticaće na fizičko stanje crveno-belih, ali nikako ne bi smelo na psihičko, s obzirom da u četvrtak igraju protiv Laboral kuće jedan od mečeva u kojima bi brejk imao vrednost eventualnog prolaska u Top 16 fazu Evrolige (20.30).


Trener Dejan Radonjić, svestan je težine zadatka, pogotovo što Laboral kuća nije doživela poraz na svom terenu u Evroligi. U odnosu na prošlu sezonu, kada je Zvezda došla do brejka u Vitoriji, ekipa je napravila velike rezove. Dovela je sedam novih igrača, od kojih Davis Bertans, bivša uzdanica Partizana, pruža najbolje partije. Od starosedelaca Tomas Ertel je trenutno najtraženiji plej u Evropi. Zvezda ima pet pobeda protiv španskih timova, ali će do šeste mnogo teže doći.

– Mi nemamo obavezu prolaska u Top 16, već da na svakom meču damo maksimum i da idemo na pobedu, a tako će i biti u duelu sa Laboral kućom. Bilo bi lepo da dođemo i do šestog trijumfa sa španskim ekipama. Treba podsetiti da smo najmlađi tim u grupi, u kojoj četiri ekipe imaju daleko veće budžete. Nama je i dalje svaka pobeda u Evroligi uspeh, a prolaz u Top 16 velika želja – naveo je Dejan Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari