Novi Mitsubishi Lancer uz pomoć Renault-Nissana

Mitsubishi je 2013. postigao sporazum sa grupacijom Renault-Nissan, kojim je predviđeno da ovi proizvođači dele tehnologije i proizvodne kapacitete. Prvi rezultat dogovorene saradnje biće kompaktna limuzina koja će naslediti aktuelni Mitsubishi Lancer.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.11.2014.

08:27

Default images

Manje auto-kompanije koje nisu deo velikih alijansi imaju problem da održe korak sa moćnim grupacijama na današnjem automobilskom tržištu.

Mitsubishi je svestan da saradnja sa nekim drugim proizvođačem automobila može da mu pomogne da smanji troškove razvoja i proizvodnje novih modela, kako bi njegova vozila bila konkurentnija na tržištu. Posle višegodišnje saradnje sa kompanijom Peugeot-Citroen (PSA), japanski proizvođač okrenuo se grupaciji Renault-Nissan.

Iako još uvek nije definisano na kom modelu će biti zasnovan novi Lancer, izvesno je da će kao osnova poslužiti ili vozilo kompanije Renault, ili neki od Nissanovih automobila. Kada se razreši ta dilema, biće poznato i gde će se prodizvoditi Mitsubishijeva kompaktna limuzina.

Japanska kompanija saopštila je da će naslednik aktuelnog Lancera biti globalni model i da će se najverovatnije prodavati i u Evropi.

Osim ovog modela, Mitsubishi planira i sedan iz više klase, baziran na limuzini Renault Latitude, koji će proizvoditi Renault Samsung u fabrici u Južnoj Koreji i koji će biti plasiran isključivo u SAD i Kanadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: