NE, NIJE NAUČNA FANTASTIKA: Leteći automobil je zaista stigao (FOTO) (VIDEO)

AeroMobil 3 je težak svega 450 kilograma, a kada raširi krila i poleti moći će da pređe udaljenost od skoro 700 kilometara

  • 6

Na tehnološkoj konferenciji u Beču otkriven je pravi leteći automobil, koji će vozačima omogućiti da izbegnu gužvu u saobraćaju i koji će ih odvesti put neba.

Ovaj automobil-avion se normalno može voziti na putevima, a kada je to potrebno, on će se pritiskom na dugme pretvoriti u malu letelicu sa dva sedišta koja može poleteti i sleteti na bilo koji aerodrom. Ovo interesantno prevozno sredstvo budućnosti nosi ime AeroMobil 3, a napravila ga je slovačka kompanija.

- Razvijali smo koncept letećeg automobila još od 1990. godine. Naš prvi model je izgledao bizarno, i sigurno bi imao probleme u svakodnevnom korišćenju. To je bio signal da se poboljša koncept letećeg automobila kako bi on postao sastavni deo regularnog drumskog saobraćaja. Dobili smo pohvale brojnih eksperata kojima se svideo naš dizajn i tehnološka rešenja procesa transformacije - izjavila je Tatjana Veber, portparol kompanije AeroMobil.

Automobil je napravljen da koristi regularne benzinske stanice, a kompanija tvrdi da se on može parkirati na standardnom parkingu bez ikakvih problema.

Napravljen je od lake legura čelika i karbonske prevlake. Kada se AeroMobile 3 pretvori u avion ima osam metara u širini i šest metara u dužini. Težak je samo 450 kilograma, a kao avion može preći udaljenost od skoro 700 kilometara.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lud ZBUNJEN

    1. novembar 2014 | 11:11

    Suviše veliko i samo jedan

  • raka

    1. novembar 2014 | 12:03

    razocaravajuce za XXI vek,motor ,krila,elisa.sta je tu iz naucne fantastike kad je to sve izmisljeno pre 100 godina?!

  • Ezra

    1. novembar 2014 | 11:09

    To ce dvehiljadite biti normalno,tramvajem u dvadeset prvi vek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA