Đoković – Mari, servis odlučuje

Još malo je ostalo do četvrtfinalnog duela ATP Mastersa u Parizu između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Endija Marija.

Izvor: ÐN

Petak, 31.10.2014.

18:14

Default images

Posle uvodnih mečeva u 'gradu svetlosti' nameće se utisak da će odlučujući faktor koji će uticati na rezultat biti početni udarac.

Mari u ovaj meč ulazi posle neverovatne serije pobeda u poslednjih mesec dana, tokom kojih je osvojio dve titule i obezbedio mesto na Završnom Mastersu u Londonu. Britanac je pun samopouzdanja, ali na ruku Đokoviću može da ide umor rivala.

Sa druge strane, naš teniser je odigrao dva poprilično sigurna meča otkad je postao otac, ali će protiv Endija morati više pažnje da obrati na servis. Poznato je da Mari ima možda i najbolji ritern posle Novaka, čiji će servisi morati da budu mnogo oštriji i precizniji.

Duel u Bersiju, koji neće startovati pre 19:30, biće 23. put u karijeri da se Novak i Endi sastaju, a Beograđanin vodi sa 14:8 u pobedama.

Ove godine sastajali su se tri puta, a sva tri duela Novak je rešio u svoju korist. Poslednji put je bio uspešniji u Pekingu (6:3, 6:4), pre toga je slavio u četvrtini finala US Opena (7:6, 6:7, 6:2, 6:4), dok je u seriju pobeda otvorio na mastersu u Majamiju (7:5, 6:3).

Đoković je od poslednjih deset susreta sa Marijem trijumfovao u sedam navrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: