Vesti

0

Zavod za udžbenike najbolji izdavač Sajma knjiiga

Autor:

Izvor: Beta

Zavod za udžbenike najbolji izdavač Sajma knjiiga

Izvor: Foto: Beta

Nagrada je na današnjem proglašenju obrazložena ocenom da je Zavod za udžbenike, i pored otežanih uslova i smanjenja produkcije, objavio niz značajnih dela.

Direktor Dragoljub Kojčić rekao je da je Zavod za udžbenike ove godine imao "sjajne poduhvate koje nije bilo lako finansijski izdržati".

Zavod za udžbenike objavio je u 2014. godini "Rečnik pojmova likovnih umetnosti i arhitekture", zajedno sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, kao i enciklopediju Slobodana Žunjića "Istorija srpske filozofije".

Zavod je objavio i obimnu biografiju Den Sijao Pinga, "Rečnik imena" Petra Stojanovića, "Istoriju Ravnogorskog pokreta I i II" Koste Nikolića, zbornik "Sto godina od početka Prvog svetskog rata".

Sajamska nagrada za izdavački poduhvat 2014. godine dodeljena je desetotomnoj zajedničkoj ediciji o Prvom svetskom ratu "Srbija 1919-1018" u izdanju "Prometeja" iz Novog Sada i RTS-a.

Za najbolju dečiju knjigu 2014. godine proglašeno je izdanje "Pčelice" iz Čačka "Deca čitaju srpsku istoriju", dok je specijalno priznanje dodeljeno petom kolu edicije Matice srpske iz Novog Sada "Deset vekova srpske književnosti".

Za najlepšu knjigu proglašena je Monografija Univerziteta umetnosti u Beogradu u likovno-grafičkoj opremi Ilije Kneževića, objavljena povodom proslave tog univerziteta.

Specijalno priznanje mladom dizajneru uručeno je Dragani Nikolić za likovnu i grafičku opremu knjiga pesama Vislave Šimborske u izdanju "Trećeg trga" i Tadeuša Ruževiča koju je objavila "Čigoja štampa".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR