30. oktobar  2014. 13.39  | Izvor: FoNet

Razvijati sportsku infrastrukturu

BAKU -

U okviru radne posete Azerbejdžanu, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas u Bakuu sa azerbejdžanskim ministrom omladine i sporta Azadom Rahimovim i u razgovoru je istaknuta potreba za realizacijom memoranduma o saradnji dva ministarstva, kao i uspostavljanje saradnje u oblasti sportske infrastrukture.

Srbija i Azerbejdžan već sarađuju na osnovu Memoranduma koji je potpisan pre tri godine, a u kojem je poseban akcenat stavljen na razmenu volontera, kao i na mogućnosti za uzajamno korišćenje sportskih kompleksa po posebnim uslovima, rekao je Udovičić.

On je istakao da želimo dodatno da obogatimo zajedničke aktivnosti, stvarajući uslove za realizaciju konkretnih projekata u oblasti omladine i sporta.

Udovičić se danas sastao i sa ambasadorom Srbije u Azerbejdžanu Nebojšom Rodićem i obišao olimpijsko selo u kojem će biti smešteni učesnici prvih Evropskih olimpijskih igara, koje će biti održane u Bakuu naredne godine.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, Udovičić u Azerbejdžanu predstavlja Srbiju na prvom svetskom forumu o omladinskim politikama, koji okuplja 700 učesnika iz 170 zemalja, među kojima i 80 ministara zaduženih za oblast omladine.