Capital.ba

Predstavljen portal javne uprave

23.10.2009. / 14:51

internetBANJALUKA, Za sve one kojima je potrebna tačna informacija o svim sferama života u Republici Srpskoj /RS/ napravljen je jedinstven internet portal javne uprave RS pod nazivom “eSrpska”.

Direktor Agencije za informaciono društvo RS Srđan Rajčević rekao je da građani već mogu pristupiti ovom portalu na sajtu www.esrpska.com, te da se na njemu nalazi 15 elektronskih servisa za građane i devet servisa u kategoriji za privredu.

Rajčević je naglasio da su među servisima za građane dostupne informacije o zaštiti zdravlja, zapošljavanju, porodici, putovanjima, socijalnoj zaštiti, sportu, kulturi, obrazovanju, omladini, borcima i civilnim žrtvama rata, penzionerima, potrošačima, saobraćaju i ličnim finasijama.

“`eServisi` u kategoriji za privredu su poslovanje, turizam, finansije, poljoprivreda, elektronsko poslovanje, javne nabavke, podsticaji, izvoz-uvoz i rad i radni odnosi”, rekao je Rajčević na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da “eSrpska” predstavlja prvu fazu u izradi informativnog portala za građane RS, te da je krajnji cilj uspostavljanje info-pultova na javnim mjestima sa direktnim pristupom portalu “eSrpska”.

Prema njegovim riječima postavljanjem info-pultova zaokružio bi se kompletan proces od ideje do mogućnosti pristupa portalu svim građanima RS, što RS stavlja rame uz rame sa mnogo razvijenijim zemljama EU.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!