0
Evropske lige

GROZNICA SUBOTNJEG KLASIKA: Lućo menja taktiku, Karlo provocira, Suarez starter!?

Objavljeno: 23.10.14 u 13:08

U subotu je na programu jedan od najvećih derbija na svetu, na stadionu Santjago Bernabeu sastaće se Real Madrid i Barselona.  

Real - Barsa

Nakon što je završeno treće kolo Lige šampiona, sve oči uprte su u predstojeći El Klasiko, a najvažnije vesti u igrčakim kadrovima su da će Luis Suarez konačno debitovati posle odrađene suspenzije, dok će Real biti oslabljen neigranjem Gereta Bejla. 

Katalonski mediji uveliko pišu po svojim naslovnicama da će Luis Suarez biti bačen u vatru od prvog minuta zajedno u napadu sa Nejmarom, dok bi Mesi mogao da dobije malo povučeniju ulogu između veznog reda i napada.

Trener Katalonaca Luis Enrike navodno priprema veliku izmenu u sastavu u poslednjoj liniji, pošto razmatra opciju da Žeremi Matje zaigra na levom boku umesto Žordija Albe, dok će Maskerano i Pike igrati štopere. Druga njegova velika dilema je da li da u veznom redu počne sa Ćavijem ili Rakitićem uz Andresa Inijestu i Busketsa.

Barsa sastav za klasiko

Što se tiče Real Madrida, trener Karlo Anćeloti nema razloga da mnogo šta menja. Ekipa igra dobro, Ronaldo teroriše protivničke odbrane, a jedini hendikep je povreda Gereta Bejla. Ipak, očekuje se da kao u sredu na Enfildu njegovo mesto zauzme Isko, dok bi Rodrigez dobio ofanzivniju ulogu.

Zanimljivo, Anćeloti je na nakon utakmice na Enfildu odlučio da ‘bocne’ tabor rekavši da je sam izveo Ronalda kako bi ga odmorio, odnosno da nije morao da ga pita kao Luis Enrike Lionela Mesija.

–  Ronalda sam planirao da odmorim i odlučio sam da ga izvedem i nisam morao da ga pitam da to uradim. Dao je gol, odigrao sjajno i svi smo srećni zbog njega – rekao je Anćeloti. 

Peckanja su tu kao i obično kada su u pitanju ovi rivali, a ko će biti bolji, saznaćemo u subotu od 18 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter