Sreda, 22.10.2014.

22:45

Dortmund lako, Arsenal šokantno

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Arsenala ostvarili su pobede u mečevima 3. kola D grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Default images

Ekipa Jirgena Klopa savladala je Galatasaraj u Istanbulu sa 3:0, pa je praktično overila prolaz u osminu finala.

Dortmund na čelu grupe ima maskimalnih devet bodova, tri više od Arsenala koji je neverovatnim preokretom u poslednjim minutima savladao Anderleht u Belgiji sa 2:1.

Ekipa Borusije se muči u Bundesligi, tek je na 14. mestu na tabeli, ali zato u Ligi šampiona igra bez greške. Tim Jirgena Klopa ima maksimalnih devet bodova iz tri meča uz gol razliku 9:0.

U Istanbulu je sve bilo rešeno u prvih 45 minuta. Pjer Obamejang pogodio je u 6. i 18. minutu, a Marko Rojs je na asistenciju Kagave u 41. minutu povećao na velikih 3:0. U nastavku je Dortmund odradio posao, a konačan rezultat postavio je Ramos sedam minuta pre kraja.

Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta za goste, dok Miloš Jojić nije ulazio u igru.
Beta/AP
Mnogo zanimljivije je bilo u Briselu. Anderleht je odigrao sjajan meč, imao je nakon gola Najara u 71. minutu pobedu u rukama, ali jhe sve ispustio u poslednja dva minuta.

Vengerov tim je slavio na volšeban način, a heroji su bili Kiran Gibs i Lukas Podolski koji su bili strelci u 89. i 90. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: