Žarkovo: Posle svađe zario nož u srce, Ivan iskrvario nasmrt

J. D. Lj.

10. 10. 2014. u 08:15

Ubijen Ivan R. (25), uhapšen napadač Marko M. (25). Zločinu prethodio verbalni, pa fizički sukob nasred ulice. Ubijeni odranije poznat policiji

BEOGRAĐANIN Ivan R. (25) ubijen je u petak u zoru u beogradskom naselju Žarkovo! Njegovo beživotno telo sa ubodnom ranom u srce koja je naneta najverovatnije nožem, pronađeno je oko 4.45 na trotoaru u Ulici Belo vrelo, ispred broja 33. Samo nekoliko sati kasnije, policija je uhapsila Marka M. (25) koji se sumnjiči da je počinio ovaj zločin.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, ubijeni Ivan R. odranije je poznat policiji zbog izvršenja raznih krivičnih dela, a ubistvu je, nezvanično, prethodio verbalni, pa zatim i fizički sukob dvojice mladića. Oko čega su se posvađali, zasad je tajna.

Inače, po dojavi stanara da na ulici leži mrtav čovek, u ovu, inače mirnu ulicu, ubrzo su stigli policija i ekipa Hitne pomoći, koja je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt mladića. Ivan je, naime, usled teške povrede, iskrvario i umro.

Inspektori beogradske policije su na mestu gde se, najverovatnije, i dogodio sukob dvojice mladića, odmah obavili uviđaj, koji je, međutim, nastavljen u petak i tokom prepodneva. Tom prilikom uzeti su svi postojeći materijalni dokazi, DNK, saslušane komšije, kao i mogući svedoci nemilog događaja.

- Ovo je, uglavnom, miran kraj - kaže, za „Novosti“, Mirjana K., žiteljka Ulice Belo vrelo. - Ne pamtim da se ovako nešto desilo skoro u blizini, pa sam zato i šokirana. Ne poznajem momka koji je ubijen, niti naslućujem ko stoji iza svega.

Ipak, naša sagovornica napominje da je tokom noći, odnosno pred jutro, čula svađu na ulici, psovanje i krike. No, nije ništa slutila.

- Događa se da se ljudi posvađaju, mladi malo više popiju, budu glasniji... U ovom kraju imamo dosta kafića, kockarnica, gde dolazi raznoliki svet... Možda se ovaj momak s nekim sporečkao pa su, kako to već često biva, proradili i noževi.

Inspektori beogradske policije su u petak, u prisustvu Žandarmerije, obavili uviđaj i nekoliko sati posle ubistva u naselju Žarkovo, uhapsili dvadesetpetogodišnjeg Marka M. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.


RANjENI NAVIJAČ NE PROGOVARA

BOŠKO V. (20), navijač FK Rad, koji je u četvrtak uveče ranjen u levu nogu u pucnjavi u Ulici vojvode Stepe, kod broja 522, u beogradskom naselju Kumodraž, nije životno ugrožen i oporavlja se na Odeljenju reanimacije u Urgentnom centru. On je, kako „Novosti“ saznaju, u petak odbio da sarađuje sa policijom, tvrdeći da ne poznaje napadača koji je pucao u njega.

Policija je obavila uviđaj i, kako se navodi, intenzivno traga za napadačem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Мирко, Жарково - Беле Воде

10.10.2014. 22:48

Није ни чудо. Не памтим када сам последњи пут видео (а у питању су године и године!) иједног полицајца у патроли у некој од околних улица, иако им се станица налази на свега 150 метара од места ове трагедије. Узгред буди речено: ваша саговорница која каже да "не памти да се овако нешто десило скоро у близини" или у дотичном крају живи буквално од јуче, или је једноставно не занима шта се уопште дешава ни у њеном најближем окружењу.