Četvrtak, 09.10.2014.

22:05

Vlada CG dala zemljište za hram CPC

Vlada Crne Gore odlučila da Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) ustupi državno zemljište na Cetinju, radi podizanja hrama Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića.

Izvor: Beta

Default images

Odlukom Vlade biće ustupljeno zemljište u Lovćenskoj ulici na Cetinju, onolike površine koliko je neophodno da bi se kompletirao urbanistički plac za izgradnju crkve.

Radovi na podizanju hrama Ivana Crnojevića počeće uskoro. Ivan Crnojević, vladar Zete u 15. veku i osnivač Cetinja, proglašen je za sveca odlukom CPC u julu 2003. godine.

Crnogorska pravoslavna crkva sada ima u svom vlasništvu svega nekoliko crkvenih objekata, ali uporno insistira na stavu da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, kako se navodi, uzurpator verskih hramova koji joj ne pripadaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: