Naslovna » Izlasci » Film » „Pravednik“ u bioskopima
Pravednik
Pravednik

„Pravednik“ u bioskopima

U akcionom trileru „Pravednik“ (The Equalizer) koji se prikazuje u domaćim bioskopima, Oskarovac Denzel Vošington glumi Mek Kala, čoveka koji je čvrsto uveren da je svoju misterioznu prošlost ostavio tamo gde joj je i mesto, i da napokon živi mirnim životom.

Ali pošto upozna Teri (Kloi Grejs Moric), mladu devojku čijim životom upravljaju brutalni pripadnici ruske mafije, Mek Kal ne može da stoji po strani – mora da joj pomogne. Naoružan skrivenim veštinama koje mu omogućavaju da se osveti onima koji brutalno nasrću na slabije od sebe, Mek Kal izlazi iz samovoljne penzije i otkriva ponovno probuđenu želju za pravdom. Ako neko ima problem, ako je sve usmereno protiv njih i ako se nemaju kome da se obrate, Mek Kal će im pomoći… jer on je Pravednik.

Film je temeljen na istoimenoj televizijskoj seriji iz 80-ih godina prošlog veka, a s njom osim imena deli i glavnu premisu – na oružju vešt muškarac pokušava da balansira s nepravdom i bori se u ime onih koji ne mogu da se bore sami za sebe. (danubeogradu.rs)

Trajanje: 128 minuta. Država i godina snimanja: SAD, 2014. Žanr: triler. Uloge: Denzel Vošington, Kloi Grejs Moric, Marton Čokas, Melisa Lio. Reditelj: Antoan Fukua.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.