Život

Ponedeljak, 06.10.2014.

13:56

Dirljivo spasavanje ustreljenog slona (VIDEO)

Ubijanje slonova u Keniji predstavlja jedan od većih problema. Na svu sreću, veterinarske ekipe uspele su da spasu ovog ustreljenog slona.

Izvor: Izvor: B92, Daily Telegraph

Default images

Divna, gigantska životinja prošlog meseca ustreljena je u Keniji, ali na svu sreću, veterinarski tim organizacije „Vajldlajf trast“ primetio ju je na vreme i uspeo je da organizuje brzu akciju spasavanja.

„U ovom slučaju slon je imao veoma vidljivu ranu na nozi, a veterinari su morali da se pobrinu da je što brže saniraju, kako se otrov ne bi dalje širio“, objašnjava Dejvid Šeldrik, direktor organizacije „Vajldlajf trast“.

„Što se tiče drugih slonova, mnogi od njih ne dobiju pomoć na vreme, a ovakva smrt može biti veoma bolna. Može trajati satima, nedeljama, pa čak i mesecima, zavisno od toga koliko je otrov svež, gde je slon ustreljen i koliko duboko je u njegovo telo prodrla strelica“, dodaje on a prenosi "Dejli telegraf".

Lovokradice i prodaja slonovače veliki su problem u Keniji, ali i u celoj Africi, upozorava Šeldrik, a ubijanje uz pomoć otrovnih strelica samo je jedan od brojnih načina na koje ljudi ubijaju ove divne životinje.

Ipak, u ovom slučaju slon je uspeo da se oporavi, a snimak na kojem se vidi kako pobedonosno ustaje na svoje noge zaista je neprocenjiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: