VELIKA POBEDA ODBOJKAŠICA: Holandija nemoćna protiv sjajnih Srpkinja
Foto: Www.fivb.org

Pobeda na startu druge faze SP

VELIKA POBEDA ODBOJKAŠICA: Holandija nemoćna protiv sjajnih Srpkinja

Ostali sportovi -
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Holandije sa 3:0 (25:22, 25:23, 25:23) na startu takmičenja u novoformiranoj Grupi F

VERONA - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Italiji. Srpkinje su u Veroni, na startu takmičenja u novoformiranoj Grupi F, savladale selekciju Holandije sa 3:0 (25:22, 25:23, 25:23). Naše odbojkašice su prvu fazu takmičenja završile kao drugoplasirani tim u Grupi B sa skorom od četiri pobede i jednim porazom i pet osvojenih bodova. Selekcija Srbije je u Trstu savladala Tursku (3:1), Bugarsku (3:2), Kamerun (3:0) i Kanadu (3:1), dok je jedini poraz doživela u poslednjem 5. Kolu od Brazila (1:3), aktuelnih olimpijskih šampionki. Srbija će u nastavku takmičenja igrati sa selekcijama Kazahstana, SAD i Rusije.

Foto: www.fivb.org
Foto: www.fivb.org

TOK MEČAIII setSrpske odbojkašice su osvojile prva dva poena u trećem setu, ali na prvi tehnički tajm-aut sa tri poena zaostatka – 5:8. Predah je prijao izabranicama Zorana Terzića koje odmah stižu do izjednačenja (8:8), a zatim i do novog vođstva 9:8. Ekipe su ponovo igrale u serijama, pa Holanđanke na drugi tehnički tajm-aut odlaze sa vođstvom od 16:14. Usledio je novi odgovor Srbija koja još jednom stiže do egala – 18:18, a zatim i do tri vezane meč lopte – 24:21. Holanđanke su spasle prve dve, ali ne i treću, pa Srbija posle jednog sata i 32 minua igre stiže do važne pobede – 25:23.

Foto: www.fivb.org
Foto: www.fivb.org

II setSrbija je bolje počela drugi set. Naše odbojkašice su povele sa 6:3, a na prvi tehmički tajm-aut odlaze sa dva poena viška - 8:6. Holandija se u nastavku meča budi i stiže do izjednačenja (14:14), ali izabranice setlektora Zorana Terzića na drugi predah odlaze sa minimalnom prednošću – 16:15. U završnici seta viđena je velika borba. Holanđanke su uspele da preokrenu rezultat i da povedu sa 22:18, ali se srpske odbojkašice nisu predavale. Usledio je novi preokret i serija Srpkinja od 6:0, kojom dolaze do dve vezane set lopte – 24:22. Holanđanke su spasle prvu, ali je srpski blok u narednom poenu ponovo bio na visini zadatka i donosi vođstvo od 2:0 u setovima – 25:23.

Foto: www.fivb.org
Foto: www.fivb.org

I setNa startu meča vodila se izjednačena borba, praktično poen za poen. Holandija na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa vođstvom od 8:6. Međutim, Srbija vrlo brzo stiže do izjednačenja – 9:9. Međutim, izabranice selektora Zorana Terzića dozvoljavaju rivalkama da se odlepe pa lale na drugi tehnički tajm-auta odlaze sa četiri poena prednosti - 16:12. Holanđanke su u nastavku imale i pet poena prednosti (18:13), ali se Srbija vraća u završnici seta. Sjajnim servisima Maje Ognjenović i odličnim blokom srpske odbojkašice stižu do rezultatskog egala - 21:21. Posle novog bloka i video čelindža naš tim stiže do vođstva 23:22, a zatim I do dve set lopte – 24:22. Naše odbojkašice koriste već prvu i posle 27 minuta igre osvajaju prvi set rezultatom 25:22.

Foto: www.fivb.org
Foto: www.fivb.org

TOK MEČAŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije u Veroni igra protiv Holandije prvu utakmicu druge faze na Svetskom prvenstvu u Italiji. Naše odbojkašice su prvu fazu takmičenja u Trstu završile sa četiri pobede i jednim porazom, i to od olimpijskog pobednika Brazila, čime su osvojile pet bodova. U novoformiranoj F grupi druge faze takmičenja naša reprezentacija će igrati sa Holandijom, dan kasnije sa Kazahstanom, a potom i Sjedinjenim Američkim Državama i Rusijom tokom vikenda.Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić ocenjuje da utakmica sa Holandijom može biti odlučujuća i upozorava svoje igračice da moraju pružiti maksimum."Ova utakmica odlučuje o mnogo toga i moraćemo da uložimo maksimum da bismo došli do pobede. Holandija nije igrački slabija od nas, ima dosta dobrih pojedinaca. Nadam se da ćemo odigrati na nivou prethodnih utakmica. Samo u tom slučaju imali bismo šansu. Imamo veći broj odbojkašica koje imaju iskustvo igranja na velikim takmičenjima i to bi mogla da bude naša prednost", poručio je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track