Novi Sad: Evakuisan hotel Putnik zbog crnog kofera

Lj. P.

30. 09. 2014. u 21:12

Više od sat vremena hotel Putnik u centru Novog Sada bio je evakuisan, a Ulica Ilije Ognjanovića zatvorena, zbog dojave o sumnjivom koferu ispred zgrade hotela

POLICIJA je večeras oko 20.30 blokirala Ulicu Ilije Ognjanovića u centru Novog Sada, a evakuiasan je i hotel „Putnik“, jer je ispred hotela, odnosno u njegovoj bašti, pronađen veliki crni putnički kofer, čiji je sadržaj bio sumnjiv.

Pripadnici protivdiverzione jedinice novosadske policije su pregledali kofer i utvrdili da je potpuno prazan, i da u njemu nema nikakvih stvari, niti eksplozivne naprave, kako se u prvi mah mislilo.

Prtljag za koji se, kako smo nezvanično saznali, ispostavilo da pripada stranom državljaninu i da je bio gost hotela, prvi je u bašti ispred „Putnika, uočio hotelski radnik obezbeđenja, i odmah alarmirao policiju.

Po dosadašnjim saznanjima, u bašti hotela je neposredno pre toga sedeo čovek i otišao u drugi restoran da jede, i iz još neutvrđenih razloga kofer ostavio u hotelskoj bašti, što je radniku obezbeđenja bilo sumnjivo.

Policija je iz predostrožnosti evakuisala goste hotela dok se ne utvrdi sadržaj velikog crnog kofera, a veći deo Ulice Ilije Ognjanovića je sa obe strane bila blokiran.

Ovaj hotel je Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom, privremeno oduzela zbog sumnje da je kupljen novcem najpoznatijeg Pljevljaka Darka Šarića. „Putnik“ je prodat na aukciji u Beogradu 2009. godine po ceni od 2,15 miliona evra, a kupac je Konzorcium pravnih lica iz Crne Gore i Subotice, sastavljen od firmi AD „Palić“ i „Maestral“ iz Budve.

Posle požara u ovom hotelu, decembra 2007. godine u kojem je troje gostiju izgubilo život, prethodno se nekoliko puta našao na spisku Agencije za privatizaciju, na prodaji.

Lj.P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije