Vesti

0

Prajd nije zabranjen - za sada

Autor: IG

Izvor: Tanjug, B92

Prajd nije zabranjen - za sada

Izvor: Foto: freeimages

Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti, uprkos različitim stavovima, danas nije zabranio održavanje Parade ponosa najavljene za 28. septembar u Beogradu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je dodao da Biro zadržava pravo da zabrani Paradu ukoliko bude procenjeno da bi bezbednost građana i imovine mogla da bude ugrožena. 

Stefanović je apelovao na građane i ljude koji vole Srbiju da sačuvaju red i mir i da spreče da dođe do rušenja grada i napada na policiju. 

Ova odluka je doneta na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koja je počela nešto posle 9 sati, a kojoj je predsedavao premijer Aleksandar Vučić. 

Ministar Stefanović je takođe najavio da će Biro zasedati intenzivno i u narednom periodu kako bi odluka bila doneta blagovremeno. 

Prema njegovim rečima, Biro za koordinaciju, u čijem su radu učestvovali predstavnici svih službi bezbednosti, policije i Tužilaštva za organizovani kriminal, na današnjoj sednici razmatrao je i bezbednosnu situaciju u Raškoj oblasti, odnosno Sandžaku. 

"Republika Srbija i sve njene službe će se angažovati da sačuvaju mir, ustavni poredak i bezbednost svih građana, pa tako i na teritoriji šest opština Sandžaka i u tri opštine gde su većina Srbi i u tri gde su većina Bošnjaci", rekao je Stefanović. 

Ministar je rekao da će na tom zadatku biti angažovane i mešovite grupe koje će činiti predstavnici svih bezbednosnih struktura, agencija i ministarstava u čijoj je to nadležnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR