Poskok triput ujeo Marjana

Lj. T - S. M. J.

20. 09. 2014. u 11:35

Dupla nevolja jednog Grabovčanina. Marijana Jovanikića (58), dok je sa suprugom izbacivao vodu i mulj iz svoje kuće nakon poplava, tri puta ujeo - poskok

MEŠTANE Grabovice, uz vodu koja je potopila selo, snašla je još jedna golema muka, jer su poplave i mulj iz njihovih skrovišta - isterali zmije! Najgore je prošao Marijan Jovanikić (58), koga je, dok je sa suprugom izbacivao vodu i mulj iz svoje kuće, tri puta ujeo - poskok!

- Čistili smo kuću, i već se smrklo i postalo je hladno - počinje priču Jovanikić. - Sa čiviluka sam dohvatio vetrovku, i kada sam je obukao, osetio sam u desnom rukavu neko migoljenje, a nakon toga i grozan ujed, od koga se umalo nisam onesvestio.

Jovanikić je strgao vetrovku i oko ruke ugledao obmotanog poskoka.

- Zmija me je, naočigled supruge, ujela još dva puta za ruku, nakon čega je pokušala da me ugrize za vrat - odmahuje glavom Jovanikić. - Levom rukom uspeo sam da zmiju, u poslednjem trenutku, sprečim da me ponovo ugrize, nakon čega sam je bacio na pod i zgazio.

Odmah je reagovala Žandarmerija, čiji su pripadnici bili u blizini. Oni su Jovanikića izvukli iz potopljene Grabovice i prebacili ga do negotinske bolnice. Ispostavilo se da su stigli maltene u poslednjem trenutku.

- Primio sam šest injekcija i lekari su mi kazali da sam jedva izvukao živu glavu - kaže Marijan. - Jer, da sam zakasnio samo sat vremena, sada mi bi, verovatno, već spremali sahranu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije