DANILOVIĆ: Nisu znali šta će s nama '95. pa 'ajde da vas stavimo na terasu!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije još jednom se osvrnuo na srebro iz Španije, ali i situaciju kada je on bio na balkonu 1995. godine

  • 15

Mundobasket je i dalje tema broj jedan u srpskim medijima! Gostujući u jednoj emisiji na ''Studiju B'' predsednik košarkaškog kluba Partizan i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Danilović govorio je o velikom uspehu koji su izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili u Španiji.

Na pitanje da li je ovo novi početka, Danilović je prokomentarisao.

- Imali smo mi mnogo početaka - kroz osmeh je rekoa Danilović i nastavio: - Ne bih to nazvao početkom nego pauzom koju smo uzeli, ali smo se sada vratili tamo gde pripadamo. Najveći uspeh nije toliko u rezultatu koliko na sociološkom planu.

- Dugo nismo videli da klinci često igraju basket, ali sada se s tim susrećemo na svakom koraku. To je nešto što je mnogo vrednije od medalje koja je i te kako vredna.

Danilović se prisetio i dočeka 1995. godine, kao i zakucavanja preko Arvidasa Sabonisa koje ga je donekle proslavilo.

- Oni nisu znali gde će s nama, pa 'ajde da vas stavimo na terasu. Tada je bilo oko 200 hiljada ljudi. Prelepo je što su ovi momci sada bili na terasi - rekao je prvi čovek crno-belih, a potom s eosvrnuo na pomenuti detalj iz Atine:

- Prija mi to i godi. Pogotovo sada kada imam decu i kada oni gledaju taj detalj iz 1995. godine. Tako će i ovi momci sada da se osećaju kada njihova deca budu gledala snimak sa terase.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxi - oʞɐdoɐu

    17. septembar 2014 | 08:07

    Ovo treba da bude tema br.1. Da ulaze se u sport i da imamo jos idola sa balkona, a ne kojekakvih starleta, i ledenih izazova, u svakom smislu.

  • SAMOSTALNI CAR

    17. septembar 2014 | 07:53

    Jedan od kraljeva kosarke...

  • Sss

    17. septembar 2014 | 08:50

    Pa gde da igraju deca kada nam se gase klubovi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA