Vučić: Srbija će predano raditi na procesu pristupanja EU! (FOTO)

Premijer Srbije poručio je na sastanku sa bivšim komesarom EU za proširenje da bi, uprkos postojanju "zamora od proširenja", EU trebalo da vidi Srbiju u svojim okvirima kao buduću članicu, koja svojom pozicijom može doprineti ekonomskoj stabilnosti i prosperitetu celog regiona

  • 14

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i bivši komesar EU za proširenje Ginter Ferhojgen razgovarali su danas o evropskoj budućnosti Srbije, a premijer je poručio da će Srbija nastaviti predano da radi na procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Vučić je dodao da je Vlada spremna da sprovede veliki broj reformskih mera u tom cilju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić je poručio da bi, uprkos postojanju "zamora od proširenja", Evropska unija trebalo da vidi Srbiju u svojim okvirima kao buduću članicu, koja svojom pozicijom može doprineti ekonomskoj stabilnosti i prosperitetu celog regiona, navedeno je u saopštenju.

Ferhojgen je naglasio da put ka Evropskoj uniji nije uvek jednostavan, ne samo kada je reč o Srbiji, već i o drugim zemljama koje su prošle kroz taj proces, navodeći primer Grčke i Rumunije.

Prema njegovim rečima, važno je da se održi postojeći impuls kao i interesovanje građana Srbije.

Ferhojgen smatra da je važno da Srbija bude na evropskom putu i postane deo evropske porodice.

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glogov_kolac

    16. septembar 2014 | 17:08

    Ne treba dozvoliti da budemo ostrvo na evropskom kontinentu a bogme ne odricemo se ni Rusije...

  • dzoni

    16. septembar 2014 | 15:47

    Samo sujetni i ljudi koji ne zele da priznaju dosadasnji rad Aleksandra Vucica ne vide njegov dosadasnji rad i zalaganje za ovu zemlju.Prijateljstvo sa komsijama Madjarima moze da doprinese nasim evropskim integracijama.

  • Biljana

    16. septembar 2014 | 21:32

    Vučić odavno predano radi na tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA