Majka bolesne devojčice u znak protesta peške ide za Beograd

Gorica Lukić iz Banje Koviljače, majka bolesne trinaestogodišnje Darije Petrović, razočarana nebrigom države o deci, odlučila je da sutra peške krene u Beograd i javno izrazi nezadovoljstvo.
Gorica Lukić iz Banje Koviljače, majka bolesne trinaestogodišnje Darije Petrović, razočarana nebrigom države o deci, odlučila je da sutra peške krene u Beograd i javno izrazi nezadovoljstvo.

"Planiram da Dariju ispratim u školu u pola osam, a onda krećem peške u prestonicu. Razlog mog protesta su obećanja nadležnih institucija i neispunjavanje obaveza prema ljudima, koji su materijalno, zdravstveno i moralno osiromašeni i odbačeni od svih. Krećem jer ne mogu više da izdržim lažna obećanja. Verujte, ja bolesno dete ne mogu da gledam da živi u ovoj vlazi i nemaštini", kaže Gorica.

Ona kaže da će poneti transparent na kome će pisati: "I ja sam majka - za svu bolesnu decu koja su zaboravljena".

Kako je rekla, od policije je dobila saglasnost da se može kretati trasom Banja Koviljača - Loznica - Lešnica - Prnjavor - Šabac - Platičevo - Grabovci - Buđanovci - Pećinci - Šimanovci - Beograd.

"Kretaću se isključivo po danu, a prespavaću tamo gde se zadesim. Rečeno mi je da ne idem auto-putem zbog bezbednosti, a računam da ću u ponedeljak stići u Beograd. Planiram da odem pred Ministarstvo rada i da ministru Vulinu predam pet zahteva. Na ovaj korak sam se odlučila zbog diskriminacije bolesne dece", kaže Gorica.

Ona kaže da ne odustaje od protesta, iako je posle više lažnih obećanja dobila nadoknadu za štetu od poplave u kojoj joj je uništena kuća.

"Zahtevaću da neko od nadležnih obiđe svu decu koja su bolesna i poplavljena, da se vidi u kakvim uslovima žive i da se na osnovu činjenica napravi prioritet za pomoć porodicama bolesne i ugrožene dece. Zahtevaću da im se obezbede redovna nega, udžbenici i lekovi i da se svaka diskriminacija bolesnih i ugroženih osoba novčano kažnjava, a taj novac da ide u humanitarni fond", kaže Gorica.

Ona je danas zamolila sve političke stranke da se uzdrže od bilo kakvih komentara jer njen protest nema stranačka ili politička obeležja. Zamolila je i policiju da ukoliko neko pokuša da njen protest iskoristi za promociju stranke i pridruži joj se noseći stranačka obeležja, takve odmah ukloni dalje od nje.

Podsećamo da je posle četiri godine lečenja, Dariji Petrović tek nedavno u Turskoj postavljena prava dijagnoza, a lekari u istanbulskoj bolnici Acibadem ustanovili su da boluje od hemofilije tipa A. Reč je o retkoj genetskoj bolesti koja sprečava zgrušavanje krvi, za koju zasad nema leka, ali uz stalnu terapiju, oboleli mogu da obavljaju normalne aktivnosti.

  • NoVi SAD

    10.09.2014 17:52
    podrška hrabroj mami !
    U Srbiji su svi zaboravljeni, pogotovo bolesni i nemoćni...Sve je srozano. Najgore je što su ljudi počeli da se ne primećuju, a kamoli međusobno pomažu.
    Dokle ćemo sedeti i gledati u nebo, čekajući bolje sutra koje nikad svanuti neće.
  • 10.09.2014 17:43
    Gospođo, s govnjivom motkom! Nadam se da ćete imati masovnu podršku sugrađana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.