Rusi kontriraju: Pravićemo i avione

Ruski premijer Dimitrij Medvedev izjavio je da bi Rusija trebalo da poveća domaću proizvodnju aviona zbog sankcija koje Rusiji uvodi zapad.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2014.

14:13

Default images

Premijerov zamenik Dmitrij Rogozin rekao je da Rusija sa Kinom planira zajedničku proizvodnju dugolinijskih aviona, prenosi Rojters.

RIA Novosti citiraju premijera Medvedeva koji je rekao:

"Rusija naravno mora da nastavi kurs povećanja broja aviona koji se proizvode u Rusiji, kao i delova za avione".

Zamenik premijera Rogozin izjavio je da Rusija i Kina planiraju da u oktobru potpišu ugovor o zajedničkoj proizvodnji dugolinijskih aviona, precizirajući da Rusija namerava da udvostruči proizvodnju vojnih aviona Suhoja od 2015. godine.

Osim dosadašnjih sankcija prema Rusiji, Francuska, je između ostalog, odlučila da Rusiji ne isporuči vojne brodove. Zapad, naime, Rusiju smatra odgovornom za ukrajinsku krizu i zato joj uvodi dodatne sankcije, dok zvanična Moskva na to odgovara porukom da će biti i kontra-sankcija, ali očigledno planira da pojača proizvodnju vojne opreme, kao i da se u toj oblasti osloni na saradnju sa Kinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: