EU sutra o sankcijama Rusiji

Tanjug

07. 09. 2014. u 19:00

Evropski savet će sutra odlučiti o novom setu sankcija Rusiji, što u velikoj meri zavisi od poštovanja dogovorenog prekida vatre u Ukrajini

Evropski savet će sutra odlučiti o novom setu sankcija Rusiji, što u velikoj meri zavisi od poštovanja dogovorenog prekida vatre u Ukrajini.

Sankcije će pored proširivaja spiska ruskih fukcionera kojima je zabranjeno da putuju i raspolažu imovinom u EU obuhvatiti i nekoliko ruskih državnih preduzeća i banaka, kao i zabranu izvoza oružja i nekih tehnologija u Rusiju.

Ove mere su dogovorene u petak, na marginama samita lidera EU u Velsu, ali je njihova primena odložena dok se ne vidi da li će se prekid vatre u Ukrajini, koji je stupio na sagu istog dana, ordžati.

Snage Ukrajinske i proruske snage u Ukrajini su u više navrata razmenjivali artiljerijsku vatru u blizini grada Marijupolja, a najmanje jedna osoba je poginula.

Rusko ministarstvo spoljnjih poslova upozorilo je danas da će reagovati ako EU uvede nove sankcije Rusiji zbog njene uloge u događanjima u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije