• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gej venčanje u Zagrebu: Od ministra dve kravate

Izvor Tanjug

U Hrvatskoj je sklopljeno prvo životno partnerstvo, objavili su iz Zagreb Prajda na svojoj Facebook stranici. Održana mala ceremonija - samo za porodicu, ali i ministra koji je mladencima poklonio dve kravate!


Iz Zagreb Prajda su sinoć i na svom Twitter profilu objavili fotografiju prvog dokumenta o sklapanju partnerstva - partnerski list, uz objavu da je u Hrvatskoj sinoć stvarana istorija.

Više detalja o prvom gej braku u Hrvatskoj zasad nije poznato, ali kako prenosi Indeks.hr, radilo se o maloj ceremoniji samo za porodicu, ali je venčanju prisustvovao i ministar Arsen Bauk, koji im je poklonio - dve kravate.


"Tačno je. U ime Republike Hrvatske sam im poklonio dve kravate. To je simboličan poklon prvom paru koji je sklopio životno partnerstvo", izjavio je za Indeks.hr ministar i otkrio da su dosad primili 17 zahteva iz različitih delova Hrvatske, a najviše iz Zagreba.

"Ovo je veliki korak napred", rekao je Bauk.

Kako podsećaju hrvatski mediji, Sabor je 15. jula usvojio Zakon o životnom partnerstvu koji je definisan kao zajednica porodičnog života dve osobe istog pola.

Već nekoliko dana kasnije saznalo se da će prvi u takvu zajednicu stupiti dvojica muškaraca sa područja Zagreba stari između 30 i 40 godina.

U Zagrebu sve prijave za sklapanje životnog partnerstva predaju se u centralnom odseku za sklapanje brakova u Crnomercu.

U Zagrebu životna partnerstva može sklapati tridesetak matičara, a nijedan matičar se nije pozvao na savest niti je rekao da ne želi da venča gej parove.



Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

no comment

I biblija predvidja pad morala... nista cudno od bolesnika i evrope

Veronika

ODVRATNO, BOLESNO I ZAISTA DOLAZI KRAJ SVETA. BOZE DRAGI SPALIO SI SODOM I GOMOR ZA ISTI GREH, MOLIM TE KAZNI BOLESNE UMOVE. :-(

www

@Veronika MOZDA TEBE KAZNI JEL NI TVOJ UM NIJE CIST CIM POZIVAS NA KAZNU.BOG JE DAO TAKVE LJUDE PA NEKA I SAM PRESUDI,A TI?STA SA TOBOM I TAKVIMA,MOZDA KAZNA BUDE TAKVA DA VAM DECA BUDU BAS TO STO MRZITE

special image