Šef Ferarija traži posao u Srbiji

Direktor za razvoj motora i elektronike Ferarija, Luka Marmorini, sa partnerom SGP, zainteresovan je da uloži dugogodišnje iskustvo i kapital u srpska preduzeća

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.09.2014.

17:02

Default images

U razgovorima sa predstavnicima Privredne komore Srbije, istaknuto je da je Luka Marmorini, ekspert sa bogatim iskustvom i neposrednim prakticnim znanjem, posebno zainteresovan da investira u firmama metalskog sektora u restrukturisanju.

Kroz saradnju sa fakultetima i firmama, Marmorini, koji je znanje i iskustvo unapređivao radeći u poznatom italijanskom proizvođaču sportskih automobila Ferariju, japanskoj Tojoti i drugim kompanijama svetskog renomea, obučavaće srpske inženjere i prenositi im usko specijalizovano znanje.

Privredna komora Srbije pružiće punu podršku investitoru u svim fazama, od pripremnih informacija o kompanijama, preko procedura i kontakata, do ekspertske podrške kada su u pitanju modaliteti privatizacije i njena realizacija, rekao je rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo PKS, Aleksandar Kemiveš.

Podrška nacionalne asocijacije privrednika važna je zbog poverenja investitora u relevantne institucije, istaknuto je na sastanku kojem su prisustvovali i rukovodilac Centra za mala i srednja privredna društva ,Aleksandar Gračanac, sekretar Udruženja za metalsku industriju Ljubiša Obradović i savetnik za Italiju Darko Mamula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

22 h

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

15 h

Podeli: