Taksista ubio invalida

M. LUKOVIĆ

02. 09. 2014. u 11:08

Kragujevčanin S. S. (36) osumnjičen za smrt Braniše Karića (62). Penzioneru kamenom razbio glavu. Ubistvo iz koristoljublja? Komšije u šoku

Zločin u selu Badnjevac kod Batočine! Iza rešetaka od utorka je taksista iz Kragujevca S. S. (36), koji je osumnjičen da je ubio invalidskog penzionera Branišu Karić. Pretpostavlja se da je penzioner ubijen udarcima tupim predmetom u glavu, najverovatnije kamenom, koji je, kako nezvanično saznajemo, pronađen u njivi u blizini mesta gde se zločin dogodio.

Motivi ovog zločina zasad se samo nagađaju, ali prve indicije govore da je reč o ubistvu iz koristoljublja, odnosno da je invalidski penzioner ubijen zbog novca. Pouzdano se u ovom trenutku, kako navode u istrazi, ne zna ni kada se tačno desilo ubistvo. Beživotno telo Braniše Karića pronađeno je u subotu u popodnevnim satima u vrzini pored seoskog puta u Badnjevcu, na oko dva kilometra od njegove kuće.U početku se nije znalo da li je reč o ubistvu ili nekom drugom nesretnom slučaju.

- Uočene su povrede glave koje su ukazivale na to da je reč o ubistvu. Nakon provera i obdukcije utvrđeno je da je čovek ubijen, a operativnim radom pronađen je i osumnjičeni za ubistvo, S. S. (36), vozač jednog taksi udruženja iz Kragujevca. On je uhapšen u utorak ujutro u svojoj kući - kažu u kragujevačkoj policiji.

Meštani Badnjevca šokirani su onim što se desilo njihovom komšiji. Staniša Stevanović kaže da se Braniša nikome nije zamerio, nije bio sklon svađi, niti alkoholu. Živeo je u teškim uslovima, ali se nije žalio, nosio je svoju muku kako je znao i umeo.

PRIZNAO NA saslušanju u policiji, osumnjičeni S. S. priznao je da je ubio penzionera. Ubijeni Braniša Karić sahranjen je u utorak na seoskom groblju u selu Badnjevac.

Komšije pričaju da su Braniši za godinu i po dana umrli i otac i majka i da je izbegavao druženja sa komšijama. U selu govore i da je, verovatno zbog nemaštine, prodao neko parče zemlje, ali ne veruju da je imao neku veću sumu novca.

- Živeo je od invalidnine, nešto zemlje koje je nasledio od roditelja nije mogao da obrađuje, pa je spao je na socijalu - svedoči jedan od komšija, Dragan. - Imao je zdravstvenih problema, teško je hodao zbog povrede noge. Moguće je da je zvao taksi kako bi se odvezao do lekara.

Jedan meštanin susednog sela Brzan, koji je u subotu po podne pošao u svoju njivu, pronašao je Branišino beživotno telo u vrzini pored seoskog puta. Odmah je obaveštena policija koja je posle više od dva dana pronašla osumnjičenog za ubistvo.

MEŠTANI VIDELI VOZILO

KOMŠIJE su u petak videle jedno taksi vozilo koje je došlo do Branišine kuće. Ne znaju gde je otišao, niti da li se i kada vratio svojoj kući. Sutradan se nije pojavio u seoskoj prodavnici, gde je obično uzimao veknu hleba. Međutim, niko nije ni posumnjao da se desilo najgore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Vlada

02.09.2014. 11:29

U kom je to selu bilo. Svi samo prepisuju vest a niko da kaze u kom je to selu bilo. Ta sela imaju nazive i ljudima koji zive u tim selima blizu Race je vazno da znatu tacno u kom je to selu se desilo.

Милош

02.09.2014. 12:17

Очито би требало посветити више пажње коме се издају дозволе за таксирање, у питању су особе које раде често у захтевним околностима (ноћу, стално су у саобраћају, под утицајем буке, срећу се са различитим проблематичним људима а све је то извор стреса) и у складу са тим треба да пролазе и провере. Није довољно да неко зна да вози и попамти имена улица да би могао да се бави овим послом. Инцидената са смртним исходом је већ довољно да би се ово питање морало поставити.

Goran

02.09.2014. 12:34

Neverovatno, a kad metalostrugar ubije nekog zašto ne piše "metalostrugar ubio čoveka" ?

Nina

03.09.2014. 08:46

Gde su sad "branitelji" taksista koji smatraju da taksisti treba da budu "službena lica" i naoružani, da mogu da ubiju zbog par stotina dinara.