Teroristi će napasti Evropu i Ameriku!

Tanjug

30. 08. 2014. u 18:20

Saudijski kralj Abdulah upozorio je kasno sinoć da će terorističke grupe napasti SAD i Evropu, ukoliko se ne suoče sa kolektivnom snagom i brzim delovanjem međunarodne zajednice

RIJAD - Saudijski kralj Abdulah upozorio je kasno sinoć da će terorističke grupe napasti SAD i Evropu, ukoliko se ne suoče sa kolektivnom snagom i brzim delovanjem međunarodne zajednice.

Mada nije direktno pomenuo nijednu terorističku grupu, smatra se da je kralj aludirao na grupu Islamska država (IS), koja je ovog leta zauzela znatna područja Sirije i Iraka, prenosi AP.

Saudijski kralj je rekao kako je sigurno da će "oni" za mesec dana stići do Evrope, a za još mesec dana do Amerike.

Smatra se da je cilj kraljevog upozorenja da navede snage SAD i NATO da krenu u širu akciju protiv ekstremista u regionu Bliskog Istoka.

Saudijska Arabija u principu podržave sirijske pobunjenike, ai strahuje da bi islamistički ekstremisti, kao što su pripadnici IS, mogli da okrenu oružje i protiv nje.

Saudijski državni mediji su kraljev komentar rano jutros preneli stranim ambasadorima u Rijadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Bagzi

30.08.2014. 18:51

Ovi IS mora da su stvarno mnogo gadni kad i sponzor terorista i dzihada upozorava na njih.

berislav

30.08.2014. 21:10

Već se dugo godina upozorava na islamske teroriste i na njihovu fašističku ideologiju, ali sve je to džaba dok Ameri podržavaju i naoružavaju teroriste, pa da bi oni kasnije "spasavali" svijet.

Sandzak

31.08.2014. 01:31

on je sledeći Američko Izraelski sluga zato se uprpao . to su mu obećali skoro. On je taj koji je razjedinio Arapski svet i unazadijo i napravio stoku od naroda iz cije istorije potice kultura covecanstva da bi mogao da vlada. Jevreji i Amerika su Saide doveli na vlas a ovi će da ih maknu s vlasti ali 2 metra pod zemljom.

baunti

06.11.2014. 00:32

@Sandzak - Dosta tacno, ali samo se ne slazem sa kulturom covjecanstva. Istina je da su do krstaskih ratova Arapi bili dosta progresivan narod, ali je vecina te kuture potekla ili iz Indije, ili iz Perzije (ukljucujuci i Babilon). Jedino sto su Arapi dodatno razvili je bila astronomija. Na zalost, danasnji Arapi nisu ni blijeda sjena tadasnjih Arapa, koji ne samo da su bili progresivni, nego i relativno tolerantni (mnogo vise nego hriscani tog doba). Slika se, izgleda, obrnula.

Young Boy

31.08.2014. 15:07

pre će biti da je Saudijska Arabija sledeća. Jer je IS blizu granice sa Saudijskom Arabijom.