Grilovani sendviči sa sirom, limunom i bosiljkom
Obradujte svoje najmilije i napravite im ovaj egzotičan doručak…
Subota, 30.08.2014.
14:51
Sastojci
- 1 šolja narendane mocarele, oko 120g
- 60 g izmrvljene fete
- 2 kašičice narendane limunove kore
- 2 kašičice svežeg bosiljka, naseckanog
- 1 kašika maslinovog ulja
- 8 parčića hleba
Priprema
1. Pomešajte u činiji srednje veličine, mocarelu, fetu, narendanu koru od limuna i bosiljak. 2. Za svaki sendvič: Premažite spoljašnju stranu dva parčeta hleba za sendvič maslinovim uljem da dobije prijatan ukus. Okrenite jedno parče i drugu stranu premažite pripremljenim namazom od sira. Napravite sendvič tako što ćete preklopiti drugo parče hleba odozgo sa nauljenom stranom okrenutom spolja. 4. Stavite sendvič u pekač ili zatvoreni gril tiganj i grilujte dok se sir ne rastopi, a hleb bude dobro prepečen, oko 4-5 minuta.
Napomena
Za ove sendviče možete koristiti hleb po izboru. Pekarsku veknu, okrugli hleb sa kvascem, itd. Potrebno je imati presu za panini, ali može poslužiti i tiganj za grilovanje sa poklopcem ili pekač.
Izvor i foto: hranazadusu
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 2
Pogledaj komentare