Recepti

Grilovani sendviči sa sirom, limunom i bosiljkom

Obradujte svoje najmilije i napravite im ovaj egzotičan doručak…

Subota, 30.08.2014.

14:51

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sastojci

  • 1 šolja narendane mocarele, oko 120g
  • 60 g izmrvljene fete
  • 2 kašičice narendane limunove kore
  • 2 kašičice svežeg bosiljka, naseckanog
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 8 parčića hleba

Priprema

1. Pomešajte u činiji srednje veličine, mocarelu, fetu, narendanu koru od limuna i bosiljak. 2. Za svaki sendvič: Premažite spoljašnju stranu dva parčeta hleba za sendvič maslinovim uljem da dobije prijatan ukus. Okrenite jedno parče i drugu stranu premažite pripremljenim namazom od sira. Napravite sendvič tako što ćete preklopiti drugo parče hleba odozgo sa nauljenom stranom okrenutom spolja. 4. Stavite sendvič u pekač ili zatvoreni gril tiganj i grilujte dok se sir ne rastopi, a hleb bude dobro prepečen, oko 4-5 minuta.

Napomena

Za ove sendviče možete koristiti hleb po izboru. Pekarsku veknu, okrugli hleb sa kvascem, itd. Potrebno je imati presu za panini, ali može poslužiti i tiganj za grilovanje sa poklopcem ili pekač.

Izvor i foto: hranazadusu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare