Devojke iz kantrimena prepoznale Markovog kuma

E. R.

29. 08. 2014. u 19:10

Devojke iz „Kantrimena“ Bratislava Vesovića označile kao glavnog saučesnika nesreće u Beogradu. Tamara Bogdanović i Milica Novaković tvrde da je kobne noći i on bio u „miniju“

TAMARA Bogdanović i Milica Novaković koje su bile u „mini kantrimenu“, koji je na Brankovom mostu 25. jula, u zoru usmrtio Luku Jovanovića (21), prepoznale su u petak u Centralnom zatvoru u Beogradu Bratislava Vesovića, kuma odbeglog vozača Marka Milićeva! Prema dosadašnjim nalazima istrage, sumnja se da je upravo Vesović pomogao Milićevu da prikrije tragove zločina, kao i da pobegne iz zemlje.

Devojke, koje Vesovića ranije nisu mogle da prepoznaju zbog, kako su objasnile, „šoka u kojem su bile“, potvrdile su „sa sigurnošću od 100 odsto“ da je i on kritične noći bio u „kantrimenu“.

Ovakav preokret usledio je pošto su juče dopunile svoje odbrane u Trećem osnovnom tužilaštvu - Bogdanovićeva kada je rekla da bi mogla da prepozna Vesovića, a Novakovićeva koja je otkrila da je mobilnim telefonom slučajno snimila trenutak nezgode.

RODITELjI
ISTRAGA se nastavlja u ponedeljak i utorak kada će biti saslušani Lukin otac Bojan i maćeha Sanja. Isakze bi tada trebalo da daju i Lukini drugovi, koji su kritične noći pokušali da pomere „ladu“ koja je stala na Brankovom mostu.

Kako je „Novostima“ potvrdio advokat Dragomir Mrdalj, koji brani Novakovićevu, tužilaštvo još nije zvanično zatražilo fleš-memoriju na koju je, navodno, Novakovićeva prebacila video-zapis.

- Snimak ćemo dostaviti narednih dana, to nije nikakav problem - kaže za naš list Mrdalj. - Jedino ćemo videti kako to tehnički da uradimo.

Upitan da li se odbrana izjasnila o ponudi tužilaštva da Novakovićeva potpiše sporazum o priznanju krivice kojim joj se nudi kućni zatvor, advokat kaže da nije. Prema njegovim rečima, tužilaštvo, osim vrste kazne nije ponudilo ništa konkretnije, pa odbrana samim tim nema o čemu da razmišlja.

- U svakom slučaju, o tome će odlučiti Milica sa svojim roditeljima - odgovara Mrdalj.

Sporazum o priznanju krivice tužilaštvo je ponudilo i Tamari Bogdanović, ali njen branilac, advokat Rajko Jelušić, kaže da zasad nema o čemu da razgovara sa tužilaštvom.

- Do sada se nije pojavio nijedan dokaz koji bi ukazivao da je Tamara pomagala Marku Milićevu da sakrije automobil i da pobegne - kaže Jelušić. - O sporazumu možemo da pričamo tek kada ponude neki dokaz, a toga nema. Nije ni tačno da su nam nudili godinu dana kućnog pritvora.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Драган Обреновић

29.08.2014. 19:36

под 1: шта ако су намерно ишли да га повреде да би могли снимити и хвалити се? није то немогуће замислити. млафи људи данас раде и горе ствари. под два,колико је технички захтевно пребацити снимак са усб-а?

kako da ne

29.08.2014. 19:45

bas je boje bele kafe inace izgleda da im je neko objasnio da bolje kazu sta god im kazu nego da sede u corci. I dalje ne verujem u zvanicnu verziju zahvaljujuci Stefanovicu Dr.

НС 78

29.08.2014. 20:32

Нису могле да га препознају због шока а пре несреће се возиле са њим у истом аутомобилу , ко је овде луд ???

jovan

29.08.2014. 21:26

Koliko je trebalo vremena onima koji rade na necasnom scenariju prikrivanja ubice Luke Bojovica da sastave ovakav dziberski nastavak? To je odista bestijarijum u kome ucestvuju najvisi zvanicnici pilicije i vlade Srbije ? Vec i mene koji citam sve ovo je odista sramota sto citam. Kako li je onima koji pisu scenario, kako li je tek roditeljima ?!

Jok,ja sam

29.08.2014. 22:21

Verujem da će FBI koji se odnekud pojavio u ovj istrazi napraviti bolji scenario!? Ovo do sada ni deca ne bi progutala a svima je jasno da je neko debelo potegao da bi izbegao krivicu !

normalno

30.08.2014. 05:23

@Jok,ja sam - pa zar nevidis da se treca djevojka koja je sjedila do suvozaca i ne spominje,,zato sto je iz ugledne porodice,,dvije cure koje su sjedele od pozada bolje su vidjele nego ova do suvozaca,,jer tatina cera u drustvu narkomana,ubice,dilera,,vidis odakle duva,vidis ko je potegao..ministre ,opet si na potezu,moraces na teren,,pa ako pravosudje opet zabrlja,,,.bar nek je policija cista,,.

miodrag

30.08.2014. 09:33

da li ste videli pamflet na novom beogradu u kome se poziva na miran protest sutra na brankovom mostu i u kome stoji ...''svi znamo da marko milicev nije ubica.....''

dragomir

30.08.2014. 09:35

dragi gradjani srbije znanje je imanje - nemojte da sumnjate da je srbija jedna od NAJ ZAOSTALIJIH zemalja balkana samo nas narod moze na ovakav primitivan i brutalan nacin da se manipulira srbiju jos od drugog svetskog rata vode manje ili vise kriminalne Gruppe za nas na zapadu to nista novo nije sa ovoliko bezosecaja i brutaliteta nebih trebalo da svi koji su bili involvirani u ovom kriminalnom delu nebi trebao da budu osudjeni na minimalno svi po petnaest godina a ubica do zivotno.

Dragana

30.08.2014. 12:14

Nisu mogli da nađu respektabilnije svedoke od sponzoruša ! Najnovija vest i njihova dopuna izjave je da su radile selfi u trenutku udarca !? Ovo postaje strašno i ozbiljno sprdanje države za poginulim mladićem i njegovim roditeljima ! Da li ovi iz policije misle da im neko veruje u tu priču !?

Bruka i sramota

30.08.2014. 13:40

@Dragana - Ne mogu više da pišem komentare na ovu temu ali me uvek isprovocira glupost i vređanje inteligencije da stvarno nema smisla šta rade sa ovom lakrdijom od istrage u koju više niko ne veruje.Je l' oni to štite nekog,možda nekog ko je pravi ubica ? Zato narod više i ne veruje policiji !

zoran

30.08.2014. 17:42

Kada covek sve prochita u vezi ove tragedija, samo je jedan stvar jasna. Policija shtiti ubicu. Ochigledno je rech o nekoj veoma bitnoj osobi. Sve ovo je chista nameshtaljka i nije vam potreban visok IQ da to provalite. Koja je ovo crna drzava..!!?? No, kada vidimo ministra policije, sve je odmah jasno.