Izraelci: Nema pobednika u ratu

Većina anketiranih Izraelaca sumnja u tvrdnju izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da je Izrael postigao " veliku vojnu i političku" pobedu nad Hamasom.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

10:51

Default images

Sedmonedeljni sukob u pojasu Gaze okončan je u utorak uveče sporazumom o prekidu vatre. Anketa koju je objavio izraelski list "Haarec" pokazuje da 54 procenata od 464 ispitanika veruje da nema jasnog pobednika u tom ratu. U sukobu je ubijeno više od 2.100 Palestinaca i 69 Izraelaca, podseća Asošijeted pres.

Kasnije je Netanijahu na konferenciji za novinare, prenošenoj preko televizije, izjavio da je Hamasu zadat "težak udarac".

Prekid vatre za sada poštuju obe strane. One su pristale da okončaju neprijateljstva na inicijativu Egipta, a da o ključnim nesporazumima započnu pregovore u Kairu za oko mesec dana. Poznavaoci prilika kažu da ovaj 9. prekid vatre ima šanse da potraje duže od prethodnih, odnosno dok ne propadnu pregovori u Kairu pošto je jaz između dve strane veoma dubok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: