Tehnopolis

Petak, 09.10.2009.

19:16

Netbook za sedamdeset eura

Malo poznata kompanija DMP Electronics ponudila je kupcima Edubook netbook PC računar kompatibilan sa Windows XP operativnim sistemom za samo 70€. Ovaj računar je namenjen siromašnijim tržištima i isporučuje se u komponentama za sklapanje, kako bi se uštedelo na plaćanju carine i ostvarile uštede prilikom procedure uvoza.

Izvor: Bozza Bench

Izvor: B92

Default images

Računar se sastoji iz deset glavnih modula i komponenti, a predviđeno je da se sastavi u roku od deset minuta koristeći trideset, unapred definisanih, koraka propisanih od strane proizvođača.

Edubook poseduje ekran 8.9“ i procesor razvijen u sopstvenim pogonima i podržava Windows XP OS koji se opciono isporučuje i nije uključen u iznos od 70€. Zanimljivo je da uređaj radi sa klasičnim AA baterijamaa, a sa osam baterija omogućena je autonomija od čak četiri sata neprekidnog rada.

DMP Electronics je već započeo isporuku Edubook uređaja u zemlje Latinske Amerike, a skrenuo je pažnju i nekolicine zamalja iz Istočne Evrope i Afrike. Planovi kompanije su krajnje optimistični, jer predviđaju isporuku od 5 miliona komada Edubook uređaja tokom 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: