Utorak, 26.08.2014.

08:29

Ko se ne izvini plaća 225.000

Poslanici koji prekrše pravila lepog ponašanja, a ne budu hteli javno da se izvine, prema predloženom etičkom kodeksu parlamenta, moraće da plate kaznu.

Izvor: Politika, Tanjug

Default images

Ta kazna trebalo bi da bude u visini od tri poslaničke plate, što je oko 225.000 dinara. Ovo je jedna od odredaba etičkog kodeksa koji je nedavno završila radna grupa Narodne skupštine, a koji bi trebalo da bude usvojen na redovnom jesenjem zasedanju do kaja godine.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS kao i radne grupe za izradu etičkog kodeksa kaže da su predlog podržali i vlast i opozicija i da bi on mogao odmah da uđe u skupštinsku proceduru ali da žele da čuju i šta o njemu misle u Evropskom parlamentu.

Na pitanje zašto Kodeks kao interni dokument srpskog parlamenta šalju u Brisel, Babić odgovara da nema razloga da se na ovaj gest gleda kao na poltronizam.

''Predlog kodeksa smo uradili po ugledu na one koji postoje u nekim evropskim državama, poput Poljske, na primer, pa želimo da čujemo mišljenje EK. Ukoliko bi on dobio, da tako kažem, pozitivnu ocenu, čini mi se da bi bio lakše usvojen u parlamentu'', rekao je Babić za današnju ''Politiku''.

U radnoj grupi su, dodao je Babić, svi složni oko predloženog rešenja, ali ima poslanika i u vlasti i u opoziciji, kojima se ovo baš i ne sviđa.

Etički savet parlamenta će, prema predlogu, imati pet članova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Povlače se, kraj?

Trupe američke vojske počele su da se povlače iz Nigera, kako se navodi u zajedničkom saopštenju vojnih resora SAD i Nigera.

11:14

9.6.2024.

1 d

Podeli: