Oluja lomila stabla u Beogradu, dvoje povređeno; Pruga oštećena kod Ralje; U Koceljevi vetar nosio krovove

Novosti online/Agencije

23. 08. 2014. u 20:13

Oluja praćena grmljavinom i pljuskovima zahvatila je prestonicu. Zbog obilnih padavina saobraćaj bio je u pojedinim delovima grada usporen. Grad veličine jajeta pogodio Mačvu

Nešto posle 19 časova i 30 minuta oluja praćena grmljavinom i pljuskovima zahvatila je prestonicu. Zbog obilnih padavina saobraćaj je u pojedinim delovima grada bio usporen, ali nije prekidan.

Nešto ranije, MUP je saopštio da su dve osobe lakše povređene u nevremenu koje je zahvatilo veći deo Beograda, kao i deo Kolubarskog okruga i opštine Koceljeva i Krupanj.

Nevreme je pogodilo teritorije opština Grocka, Voždovac i Rakovica.

U saopštenju se navodi da je u nevremenu, u periodu od 20.30 do 21 čas, oboreno nekoliko stabala i oštećeno više putničkih vozila, a da su dve osobe lakše povređene.

Oko 20 časova, nevreme praćeno gradom zahvatilo je deo Kolubarskog okruga.

Najviše je pogođen deo teritorije opštine Ub, tačnije mesta Pambukovica, Tulari, Novaci, Kalinovac i Sovljak.

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je i teritoriju opština Koceljeva i Krupanj (Donje Crniljevo, Galović, Gradojević, Ćukovine, Goločelo, Kamenica, Ljutice, Subotica, Bresnica, Zukve i Koceljeva, MZ Kostajnik, Cerova, Dvorska, Zavlaka i Mojković).

Značajna šteta pričinjena je na objektima, vozilima i usevima. Većih kvarova na dalekovodima nema, dok se manji kvarovi na niskonaponskoj mreži otklanjaju po prijavi građana, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Grad veličine jajeta naneo je, prema prvim informacijama, najveće štete u Koceljevi i selima ove opštine, javlja dopisnik RTS-a. Najveću štetu pretrpeli su usevi i voće, a ima i oštećenih automobila.

Vetar je poskidao crepove i oštetio krovove na kućama i pomoćnim objektima. Pojedini delovi nekoliko sela su bez struje zbog kvarova na niskonaponskoj elektromeži. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu.

I deo opštine Ub bio je na udaru nevremena. Kako javlja dopisnik RTS-a, u nekim ubskim selima padao je krupan grad. Nema infrmacija o eventualnoj šteti.

Radarski centar Valjevo ispalio je više od 80 raketa.

U NEVREMENU OŠTEĆEN DEO PRUGE KOD RALjE

U nevremenu, koje je večeras pogodio zapadnu Srbiju, oštećen je i deo pruge Beograd-Niš kod Ralje, javio je RTS. Kako se navodi, nevreme je nanelo velike količine zemlje i granja na kolosek.

Železnički saobraćaj na toj deonici je u zastoju, dodaje RTS.


UPOZORENjE ZA VOZAČE

"Putevi Srbije" apelovali su večeras na učesnike u saobraćaju da voze pažljivo zbog lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i gradom, posebno u Podrinju, Mačvanskom i Sremskom okrugu.

Apeluje se na vozače da poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

U saopštenju se navodi da je iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljeno da će se pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom, premeštati iz Podrinja na severoistok preko Mačvanskog i Sremskog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

baba Simana-Joko Ono

23.08.2014. 20:57

Velimir Ilic-Velja izjavi da ce gradonosne oblake prskati iz aviona, sta bi?

Deda Simon-Dzon Lenon

23.08.2014. 21:41

@baba Simana-Joko Ono - Obecao je i veliki sundjer da pokupi svu ovu vodu,sram da gi bidne!!!

Рђосав

24.08.2014. 00:10

- зна ли се шта је било са возачем или путницима из оних кола на које је пало стабло на излазу из Гроцке ка Београду, синоћ око 20:30? Чекали смо у колони пола сата, ја ишао из правца Смедерева. На супротну траку се срушило стабло и спљескало један ауто у покрету! Док су ватрогасци рашчистили. А киша к`о из кабла и јак ветар. А нестало струје и у Гроцкој и у Болечу и у Мокром Лугу. Филмска ноћ на Смедеревском друму...

Mikiboy

24.08.2014. 01:12

Svaki put kada se Srbija izjasni pozitivno o Rusiji dobijemo nevreme kao kaznu. HARP sistem se mora ukloniti.

dole banda

24.08.2014. 07:07

Sacekajte tek sledecu zimu.Sve se vrti u krug, sto dole padne ide gore umnozava se i ponovo padne. Bice snega za po nekoliko metra.

dule

24.08.2014. 10:03

Malo ko veruje da ove (nad)prirodne katastrofe koje traju vec suvise dugo,i koje unistise sve po Srbiji nisu vestacke.Ja sam apsolutno ubedjen da sve to izazivaju kauboji sa svojim Haarpom.Sam Balkan kao podrucje nije podlozno Tornadima,ali ako se upotrebi takvo mocno sredstvo onda Tornada,Cunamiji,poplave ogromnih razmera,ucestali zemljotresi po svetu,onda se zna uzrok.Taj elektro magnetni sistem treba unistiti.Gde su sad UN da intervenisu.Kaubojima niko nista nekaze.Strah ili sta.