Petak, 09.10.2009.

01:05

Sto truba za Medvedeva

Pri poseti ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu, 20. oktobra, biće priređen koncert stotinu truba na beogradskom Trgu Republike, saznaje "Politika".

Izvor: Politika

Default images

Za ovaj muzički događaj koji će finansirati nekoliko velikih firmi biće izdvojeno oko 130.000 evra. Da li će se predsednik Rusije tokom posete, osim sa državnim zvaničnicima Srbije, sresti i sa građanima Beograda, konačnu reč daće bezbednosne službe posle procene koliko je takav potez siguran po ruskog predsednika.

Za sada je, na osnovu informacija iz diplomatskih izvora, najizvesnije da će se obratiti prisutnima u Sava centru na svečanoj akademiji posvećenoj 65. godišnjici oslobođenja Beograda. Planirano je da se ovom skupu obrati i predsednik Srbije Boris Tadić.

Tokom dana Medvedev će položiti venac na Groblje oslobodilaca Beograda, a zatim će u Palati "Srbija" razgovarati sa predstavnicima državnog vrha.

Medvedev i Tadić će staviti svoj potpis na šest sporazuma koje su dve zemlje sklopile iz oblasti kulture, naučnotehničke saradnje, bezbednosti, obrazovanja, vazdušnog saobraćaja i parlamentarne saradnje.

Tokom susreta biće reči i o rusko-srpskom kreditnom aranžmanu. Kao što je uobičajeno za takve posete, predsednik Tadić će za visokog gosta prirediti ručak ili večeru.

Pošto još nije utanačen svaki detalj posete i tačna satnica, na čemu zajednički rade naš organizacioni odbor i ruska ambasada u Beogradu, moguće je da predsednik Rusije nađe vreme i za još poneku aktivnost van zvaničnog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: