Subota, 16.08.2014.

19:40

Ruski Krstur dobio sportsku halu

Predsednik vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić u Ruskom Krsturu otvorio je sportsku halu, za čiju je izgradnju pokrajina izdvojila više od 140 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Default images

Oko 22 miliona obezbeđeno je mesnim samodoprinosom i iz budžeta opštine Kula.

Kako je saopštio je Biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću, Pajtić je istovremeno u tom mestu, u kojem većinsko stanovništvo čine pripadnici rusinske nacionalne zajednice, otvorio i tradicionalnu manifestaciju Dani krsturske paprike.

Obraćajući se okupljenim meštanima i gostima Pajtić je istakao da je Pokrajinska vlada obezbedila novac za izgradnju tog sportskog objekta, koji će “omogućiti da se deca i odrasli bave sportom, da se održavaju kulturne manifestacije i neguje tradicija“.

Novoizgrađenu halu, površine 3.800 kvadratnih metara, koristiće Osnovna i srednja škola “Petro Kuzmjak“ sa internatom za 80 učenika, Sportsko društvo “Rusin“ koje u svom sastavu ima jedanaest klubova, Dom kulture i rusinski narodni teatar “Đađa“, a biće korišćena i za tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije.

Predsednik Mesne zajednice Vladimir Olear izrazio je zadovoljstvo time što je završena školska sportska hala, čija je izgradnja počela pre desetak godina.

U saopštenju je precizirano da je za izgradnju te sportske hale pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja izdvojio 142,8 miliona dinara, Opština Kula 3,8 miliona a stanovnici Ruskog Krstura su iz mesnog samodoprinosa obezbedili 18,1 milion dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: