"Ovoliko švercovanja nema nigde"

Reprezentativni sindikati GSP-a podržali su napore rukovodstva te firme i Grada Beograda, kao osnivača, za uvođenje reda u javni prevoz.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.08.2014.

14:37

Default images

Sindikati podržavaju te napore kako bi se regulisala redovna naplata prevoza, koja je osnov za normalno funkcionisanje i opstanak kompanije.

U zajedničkom saopštenju reprezentativni sindikati tog preduzeća, Samostalni sindikat GSP, i sindikati "Sloga" i "Nezavisnost" konstatuju da nema grada u Evropi i svetu gde se više od 38 odsto građana "švercuje" u javnom prevozu i da je zbog toga javni prevoz u velikim finansijskim problemima.

"Sindikati zahtevaju od grada da pojača kontrolu i sprovede oštrije mere na suzbijanju "šverca", kao i da sprovede mere ka redovnoj naplati prevoza od svih gradskih, republičkih, kao i javnih i privatnih preduzeća i kompanija", navedeno je u saopštenju ovih sindikata.

Od gradskih vlasti Beograda sindikati traže da apeluju na sve korisnike javnog gradskog prevoza da redvno kupuju karte, odnosno da u vozilima redovno poništavaju karte, da čuavju i ne oštećuju vozila.

Sindikati podžavaju napore rukovodstva kompanije i grada u pripremi i sprovođenju nove tarifne politike za 2015. godinu od koje se očekuju značajni rezultati.

Takođe traže od grada veću podršku za GSP u 2015. godini u nabavci novih vozila da bi se održao i povećao kvalitet prevoza.

Sindikati, kao ni rukovodstvo "GSP Beograd" ne žele da strepe da li će to preduzeće svakog meseca od grada dobiti finanisijsku pomoć, već žele da ta firma, kako navode, "izraste u zdravu i sposobnu kompaniju koja će od naplate svog rada moći nesmetano da se razvija i gradi svoju budućnost".

U saopštenju se još jednom apeluje na sve Beograđane da redovno kupuju karte i time pomognu brz oporavak GSP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

334 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: