• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Islamisti prete da će pobiti 300 porodica jazida

Pripadnici ekstremističke grupe Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) zapretili su da će ubiti više od 300 porodica jazidske verske manjine u Iraku ako ne pređu u islam, javila je danas agencija Rojters, pozivajući se na izjave svedoka.

Ekstremisti drže opkoljene porodice iz sela Kodža, Hatimija i Kaboši.

Pripadnici ISIL vrše napade širom severa Iraka, zbog čega je na desetine hiljada jazida i hrišćana bilo primorano da beži, navela je britanska agencija.

Poslanik u iračkom parlamentu iz jazidske manjine, Vijan Dakhil apelovala je da se hitno pomogne u spasavanju raseljenih Iračana.

  "Imamo samo dan, dva da pomognemo tim ljudima, a ako ne, oni će masovno poumirati", rekla je Dakhil, prenosi AFP.

Hiljade jazida, pripadnika verske manjine koja govori kurdski jezik, pobegli su iz domova pre nedelju dana pošto su islamisti iz IS napali i zauzeli njihov grad Sindžar.

Islamska država je, zajedno sa sunitskim frakcijama, u ratu sa pretežno šiitskim vladinim snagama iračkog premijera Nurija al Malikija, kao i sa snagama "pešmerga" kurdskog autonomog regiona u zemlji.

Pripadnici Islamske države su proteklih meseci osvojili znatne delove Iraka, podseća AFP.   

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mark

"Nema prisile u veru, Pravi put se jasno razli­kuje od zablude". Ovaj Kuranski ajet je bio razlog zbog cega su vekovima hriscani ziveli bez problema u zemljama koje su imale serijatski zakon. To pokazuje koliki su klovnovi ovi iz ISIL-a koji pokusavaju da pokazu da su veci muslimani od Saladina i Haruna Rashida koji su bili pravedni vladari a u stvarnosti ISIL krsi osnovne principe islama. Nije ni cudo zbog cega posle ljudi imaju negativnu sliku o islamu.

Vensan Vesnic

Ja sam isto islamske veroispovesti,i ako mogu da pomognem,postavio bih pitanje tim ljudima sto tako prete,sta ocekuju posle,cega ih je strah?

Vuki pit bull

Tako ce i Ukraincima da pomogne zapad i SAD

special image