Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 09.08.2014.
19:04
Beta A

Obama: Nastavićemo udare na Irak ako bude potrebno

Predsednik SAD Barak Obama najavio je mogućnost nastavka vazdušnih udara na džihadiste u severnom, kurdskom delu Iraka, ako bude neophodno.

SAD će zaštititi svoje državljane: Barak Obama
 

On je u svom nedeljnom obraćanju rekao da je odobrio vazdušne udare u Iraku kako bi zaštitio američke državljane u gradu Erbil, na severu te zemlje.

Juče su američki avioni bombardovali artiljerijske položaje pripadnika ekstremističke organizacije Islamska država koja je okupirala deo Iraka. Tada je iz Pentagona saopšteno da su "eliminisani teroristi".

Mada je ponovio da neće dozvoliti da SAD budu ponovo umešane u rat u Iraku i da američke trupe neće biti poslate u tu zemlju, Obama je naglasio da "teroristima" ne treba dozvoliti da imaju sklonište sa kojeg mogu da napadnu SAD.

Pročitajte još:

* Obama: Nećemo dozvoliti formiranje kalifata

* Obama odobrio bombardovanje Iraka

"Mi ćemo zaštiti naše državljane", rekao je Obama.

On je potvrdio da je odobrio obezbeđivanje pomoći kako bi se pomoglo hiljadama civila koji su od ekstremista pobegli iz grada Sidžar.

"Hiljade, možda desetine hiljada muškaraca, žena i dece pobegli su u planine i nemaju vode i hrane. Pomoć koju smo obezbedili omogućiće će im da prežive", rekao je Obama.

POVEZANE VESTI

Subota 09.08.2014. 20:02
".....On je u svom nedeljnom obraćanju rekao da je odobrio vazdušne udare u Iraku kako bi zaštitio američke državljane u gradu Erbil......" ДАКЛЕ.....ОВАЈ ГАРАВИ ЈЕ НЕВИЂЕНИ ДЕБИЛ !!! ГОРИ ОД ХИТЛЕРА !!! Ево данас текст о Кенедију и његовом интимном животу, човјек је морао да се петља и са проституткама ...али зато није САД ратовала док је био председник! А овај заслужни носилац Нобелове награде за мир сигурно је одавно импотентан па своју мушкост "доказује" бомбама и ваздушним ударима гдје му падне на памет...?! На то барем све указује....Говоре свједоци из Бјеле Куће о хистерији Мишел Обаме, о њиховим бурним свађама па се шушкало и о разводу...? МОЖДА ГРИЈЕШИМ ИЛИ......?
Subota 09.08.2014. 19:19
Ode amer preko mora otisao da ubija nekoga necasna njihova tradicija britanska samo okupira i genocidno trebe izvorne narode nenaoruzane-taj britanski sljam izrod najgore vrste stetocina sa bratima njihovim siftarskima-iditye natrag u vase pecine sluzite sotoni alllllllllllllllllooooooooooooo britanskji sljam i vasa kraljica koja samo gleda ko mrtvo tele a pozadi ledja i ubija djecu svakoga ko se njima ne sagne-inkvizitori neljudski drze VOJU SESELJA sve ove godine za sve koji neznadu U SVETU I RUSSIJI SVE VISE LJUDI POSTUJU TAKVE LJUDE I VISE SE O NJIMA ZNA O NJIHOVOJ BORBI PROTIV ZAPADNOG NECOVJEKA SATANA DJAVOLA...................
Subota 09.08.2014. 19:19
Znaci gde god da je Amerikanac tu postoji i realna mogucnost da budete bombardovani...hej flekavi, jel se secas SOFA sporazuma koji si i sam potpisao, nepobitna slicnost zar ne!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online