Vesti

1

Vučić: Iduće sedmice objavljivanje ugovora sa Etihadom

Autor: SA

Izvor: Beta/Tanjug

Vučić: Iduće sedmice objavljivanje ugovora sa Etihadom

Izvor: Foto: Beta

On je novinarima u Ubu, gde je prisustvovao početku radova na deonici Koridora 11, rekao da će biti objavljeni detalji ugovora sa Etihadom u kome su uobičajene obaveze države u takvim poslovima i o čemu se sve već zna.

Povodom moguće objave ugovora sa italijanskim Fijatom o suvlasništvu u kragujevačkoj fabrici "Fijat automobili Srbija", Vučić je kazao da će o tome sa predstavnicma Fijata još morati da razgovaram.

"Što se tiče ugovora sa Fijatom mnogi će biti iznenađeni", rekao je Vučić.

On je istakao da će mnogi koji sada insistiraju na objavljivanju "tajnih" ugovora biti neprijatno iznenađeni.

"Zar mislite da smo mi lopovi? Znaće se jasne granice između onih koji su zemlju razgrađivali i onih koji je grade", poručio je Vučić.

Upitan da prokometriše jučerašnje imenovanje v.d. direktora Železnica a ubrzo potom poništenje te odluke, Vučić je rekao da se time nije bavio ali je poručio da će za sve čelnike javnih preduzeća biti raspisan konkurs i da će se od njih tražiti
rezultat.

Uvođenjem sankcija Rusiji izgubili bismo bar milijardu evra

Vučić je rekao da bi Srbija uvođenjem sankcija Rusiji izgubila najmanje milijardu evra i da zemlja vodi odgovornu politiku.

Vučić je rekao da bi uvođenjem sankcija Rusiji "propao posao" voćarima, povrtarima, mlekarima i da bi Srbija izgubila najmanje milijardu evra.

"Da ne govorimo o tome da bismo, ako bi nam povećali cenu gasa, mogli da zatvorimo 'butigu'", rekao je Vučić.

Ponovio je da smatra da to što nismo uveli sankcije Rusiji znači odgovornu politiku prema Srbiji, podsetivši da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

"Mislim da smo vodili dobru, ozbiljnu i odgovornu politiku, a kakvi će rezultati biti to ćemo da vidimo", naveo je Vučić.

Vučić: Ne bavim se Pajtićem, a policija radi svoj posao

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nije njegov posao da se bavi pojedinačnim slučajevima, pa ni Pajtićem, te da je uveren da će policija efikasno i u skladu sa zakonom obavljati svoj posao. 

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara koji su prethodnih dana pisali o tome da je smenjen i da je pod istragom funkcioner policije Bogdan Pušić jer je "naredio da se sklone određeni predmeti koji imaju veze sa liderom DS i predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem".

"Ja sam predsednik vlade i ne bavim se Pajtićem niti pojedinačnim slučajevima, a uveren sam da će policija raditi sve u skladu sa zakonom i rešiti sve probleme kao što je pokazala efikasnim odgovorom i hapšenjem monstruma koji je ubio Tijanu".

Srpska napredna stranka je prethodnih dana pitala nadležne "zašto se krije istina o svim pljačkama, kriminalnim i korupcionaškim aferama u koje je direktno umešan šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić", dok u današnjem saopštenju SNS navodi da je, zbog poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU, trenutno najvažnije pitanje u Srbiji: "koje su te moćne snage koje štite Bojana Pajtića od lica pravde?" 

Pitamo sve državne organe da li je Bojan Pajtić iznad zakona, i zašto za njega ne važe pravila koja važe za sve građane Srbiji, naveo je SNS u saopštenju.

Srpska napredna stranka između ostalog pita istražne organe "koliko para je Pajtić ukrao iz Metals banke", gde je zaslugom Pajtića nestao novac iz pokrajinskih robnih rezervi i da li se vode vode postupci protiv Pajtića povodom afere Fond za razvoj Vojvodine.

U svojevrsnom ratu saopštenjima naprednjaka i demokrata DS sa svoje strane zahteva od Vlade Srbije da hitno i u celosti objavi ugovor sa Etihadom i kako kaže zaustavi praksu sklapanja tajnih ugovora o korišćenju državne imovine i budžetskih sredstava.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

uzas

pa zar ne rece da ce ti ugovori biti na raspolaganju javnosti odmah posle formiranja vlade? ups, u medjuvremenu si rekao da sa fijatom nece da se stavi na uvid. ti samo nesto mutis, cas danas, cas sutra, pa za dve nedelje... samo bajke, prazne price, manipulacije, populizam, demagogija... kao i za obnovu od poplava... rekao si da ce sve poceti pocetkom jula, a evo jesen kuca na vrata a da nista sustinski nije ni pocelo, katastrofa kakav si tip licnosti...