• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naprednjaci: DS-u smeta sve dobro za Srbiju

Izvor Beta

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da opozicionoj Demokratskoj stranci (DS) smetaju ugovori dobri za državu jer "osim zavisti i mržnje nisu u stanju ništa drugo da ponude građanima".

 SNS: Demokratama smeta sve dobro za Srbiju Izvor: Ilustracija MONDO

Izvor: Ilustracija MONDO

Naprednjaci su naveli da ih "nimalo ne iznenađuje pokušaj DS da omalovaži apsolutno sve dobro što se danas u Srbiji dešava, i što je u korist građana Srbije, a da im naročito smetaju dobri ugovori za državu Srbiju".

"Podsećamo ih da su upravo oni u Srbiju uveli ta pravila koja spominju, i ne pitamo ih ni kakvo je tržište bilo kada je Srbija pravila ugovore sa Azerbejdžanom, sa Kinom i sa svima ostalima, po potpuno istom principu", navodi se u saopštenju.

SNS je naveo da, pre svega, postavlja pitanje nadležnim državnim organima šta je sa "krađama i pljačkama koje je sprovodio lično (predsednik DS) Bojan Pajtić, od Fonda za razvoj, Razvojne banke Vojvodine, i svim drugim Pajtićevim aferama, i dokle se stiglo u istrazi".

"Očekujemo odgovor da bi građanima Srbije bilo potpuno jasno da li su određeni funkcioneri namerno štitili Bojana Pajtića i njegovu ulogu u tim kriminalnim radnjama, i kada će nadležni državni organi preduzeti mere i obavestiti javnost o tome da li je bilo, ili nije bilo krivice Bojana Pajtića", navodi se u saopštenju.

DS saopštio je ranije danas da će Ustavnom sudu podneti inicijativu za ocenu ustavnosti Sporazuma koji je Vlada Srbije sklopila sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

DS navodi da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić suprotno Ustavu sklopio Sporazum sa UAE, kojim se, kako se ocenjuje, grubo narušava ustavno-pravni poredak zemlje i nanosi nesaglediva materijalna i nematerijalna šteta Srbiji.

"Neustavnost Zakona najočiglednije se vidi u činjenici da Zakon potpuno ukida nacionalno zakonodavstvo Srbije (član 6. Zakona) i da u slučaju bilo kakvog spora naši pravosudni organi nemaju nadležnost", ističe DS.

Ta opoziciona stranka smatra da je neophodno hitno poništiti taj Sporazum, Zakon o sporazumu i sve ugovore i ostala akta koja su proistekla iz njega, jer, kako se dodaje, u toku je sprovođenje više ugovora po tom zakonu.

DS navodi da je informacijama od premijera Aleksandra Vučića, iz Zakona proizašlo više "tajnih" poslova između različitih stranih kompanija i Srbije među kojima su hotel na Kopaoniku, Beograd na vodi, Etihad, strujomeri, poljoprivredno zemljište.

"Procenjuje se da je vrednost ugovora nekoliko milijardi evra, a moguća šteta po budžet i građane Srbije višestruko veća. U slučaju problema država Srbija bi ostala potpuno nemoćna i nezaštićena", ističe se u saopštenju.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aki

Uhapsite Pajtica ako je organizovao pljacku...to je jos jedna kleveta, 9

special image