Vesti

0

Bujice preplavile Loznicu

Autor:

Izvor: Tanjug

Bujice preplavile Loznicu

Kiša je i posle 21 čas nastavila da pada nesmanjenim intenzitetom, prenose Novosti na sajtu, navodeći da se izlila i reka Štira, koja teče kroz čitav grad.

Bez struje su oko 21 čas ostale mnoge zgrade u centru grada - od Robne kuće "Jadar", do dela grada prema "duplim trakama" i bolnici.

Nikad dosad se nije desilo da pod vodom bude središte grada - od centralnog gradskog trga do susednih ulica, kao i Bulevar Dositeja Obradovića, uz koji se nalazi i Elektrodistribucija, koja je takođe pod vodom.

Stanari mnogih zgrada već od 20 časova nisu mogli da izađu iz stanova, jer za to im nisu bile dovoljne ni čizme. Do 20 časova, ulicama su su se kretala vozila, ali kako se bujica širila, sabraćaj više nije bio moguć.

Vodena bujica je ušla je i u zdanje Medicine rada Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, koje se nalazi u naselju Gradilište, saopštila je dr Branka Krasavac, pomoćnik direktora te ustanove, čije su osoblje jedva uspela da evakuišu terenska vozila.

Bujice su "okupirale" i deo puta do Banje Koviljače - od "Viskozine" kapije broj 3, do ulaska u to turističko mesto, pa je saobraćaj u prekidu, potvrđeno je Stanici saobraćajne policije u Loznici.

Od Loznice do Koviljače, umesto tim drumom, koji je lokalnog karaktera, može da se dođe zaobilaznim putem, koji vodi ka Malom Zvorniku, odnosno Šapcu.

Bujica je pogodila i deo regionalnog puta Loznica-Zajača, koji je od ponedeljka uveče zatvoren za saobraćaj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR