Ne opraštam bezdušnost !

M. Lj. POPOVIĆ - V. RADULOVIĆ

05. 08. 2014. u 20:30

Bojan Jovanović, otac mladića koga je na Brankovom mostu pokosio automobil, za „Novosti“: Nije lako kada vas probude i kažu da vam je dete u bolnici, nije lako kada vam nakon dva dana umre na rukama, a ni kada treba drugom sinu dozvoliti da gleda brata u

UBISTVO sina ću mu oprostiti, ali ne i činjenicu da je, nakon nesreće, ne osvrnuvši se, samo odjurio dalje, bez savesti i ljudskosti. Bahatosti i neodgovornosti moramo jednom stati na put, ne zbog moga sina, već zbog druge dece koja bi isto tako mogla nastradati. Sa ovom porukom i sa slikom stradalog sina u rukama, Bojan Jovanović (52), otac pokojnog Luke (21), koga je pre deset dana pokosio automobil na Brankovom mostu, već drugi dan, na svoj način iskazuje protest na mestu gde je mladić izgubio život.

Bojan je pre četiri dana sahranio svog sina, ali njegova agonija još nije završena. Vozač koji je ubio Luku i dalje je na slobodi.

- Nije lako kada vas probude i kažu da vam je dete u bolnici, nije lako kada vam nakon dva dana umre na rukama, a ni kada treba drugom sinu dozvoliti da gleda brata u kovčegu, i kada umesto da slavi 13. rođendan, tog dana daje prvi pomen rođenom bratu - priča očajni otac, sa suzama u očima. - Sve je to strašno. Ipak, to je naša bol sa kojom moramo nastaviti da živimo. Ali, ono što ne mogu da shvatim je, kakav je to čovek koji se nije zaustavio kada je video da je udario decu, nego je samo prošao dalje, ni ne zaustavivši se.

Svoj revolt zbog ubistva sina Bojan će, kako je najavio, svakodnevno iskazivati na mestu gde je njegovo dete izgubilo život. On će, dok god bahati vozač ne bude uhapšen stajati na Brankovom mostu, od 16.20 do 17 časova, nadajući se da će „u čoveku koji je ubio Luku uspeti da probudi savest“. Bojan veruje policiji da će istragu sprovesti do kraja.


- Bio sam u policiji i gledao snimak nesreće - nastavlja Bojan, ponovo preživljavajući tragediju. - Video sam kako mi ubija sina. Prepoznaje se automobil koji nailazi velikom brzinom. U jednom trenutku pokušava da koči, udara Luku i „ladu“, na kojoj su bila uključena sva četiri migavca, a koju je moj sin gurao. Zatim se vidi kako se isto tako velikom brzinom udaljava, dok se druga vozila zaustavljaju. Moja jedina želja je da se taj čovek pronađe i da mu se sudi po zakonu, a ja ne želim da verujem da tako neće biti.

NEOSTVARENE ŽELjE LUKA je pre godinu i po ostao bez majke, koja je preminula posle teške bolesti. Živeo je sa bakom i mlađim bratom u Novom Beogradu, u Bloku 63. Nakon srednje škole završio je kurs za pekara, a želja mu je bila da postane profesionalni kuvar.

Bojan govori da reči utehe dobija gotovo svakodnevno. Zovu ga, kažu, i znani i neznani, a posebno mu znači podrška sinovljevih drugova koji su bili sa njim u trenutku nesreće, ali i onih koji su sa njim delili dobro i zlo.

Kobne noći, pokojni Luka vraćao se iz grada sa još četvoricom drugara. Oni su se nalazili u „ladi“. U jednom trenutku otpao im je prednji točak i mladići su se zaustavili na Brankovom mostu kako bi pokušali da vozilo odguraju sa puta. Međutim, iz pravca Zelenog venca, na njih je naleteo automobil i pokosio Luku.

On je zadobio teške povrede od kojih je dva dana kasnije i preminuo. Sahranjen je na Bežanijskom groblju, u porodičnoj grobnici.


PODRŠKA ČELNIKA BEOGRADSKE POLICIJE

PRVI čovek beogradske policije Veselin Milić i načelnik kriminalističke policije Beograda Nebojša Marković juče su na Brankovom mostu pružili podršku Bojanu Jovanoviću.

- Razumem očevu bol, ali budite sigurni da policija ne želi da zataška ovaj slučaj, već naporno radi na njegovom rasvetljavanju - rekao je Milić.

Prema Markovićem rečima, teško je prognozirati kada će istraga biti okončana.

- Negde smo, u toku istrage izmanipulisani, ali ne smemo da otkrivamo detalje. Došao sam u svojstvu roditelja i građanina da izrazim neizmernu žalost - istakao je Marković.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Goran Kapor

05.08.2014. 21:06

Dragi Bojane, primi iskreno saucesce od Gorana i Nade iz Sarajeva. saucestvujemo u tvojoj boli i ocekujemo da se pronadje krivac i dobije zasluzenu kaznu.Necovjek.

Ribizla

05.08.2014. 22:46

Uzas Uzas! Koliko vidim na slici gore taj mini moris je vozio u traci koja je samo za vozila gsp, hitnu, taxi. Kako to da se na snimku policijske kamere ne vidi registracija? Ajde, podrska Markovicu i ostalim postenim i profesionalcima mupa, ne dajte da vama manipulisu i isterajte istinu na videlo! Mnogo mi je zao Luke i njegovog tate. :(

sasa

05.08.2014. 23:40

Mini morisa ima vrlo malo u gradu, jos ako je kamera snimila boju, to moze da se rasvetli u roku od nekoliko dana.

Djole

06.08.2014. 01:34

Ovde nesto zdravo nije uredu,dva puta sam placao kaznu za voznju u zutoj traci i dobijao snimke jasne ko dan.Sta je onda problem,gde su snimci i zasto su nejasni,mozda se neko stiti???

коста

06.08.2014. 08:53

Не разумем шта значи подршка полиције осим да раде оно што им је посао и пронађу возило и возача. Нема дилеме да то могу. У Србији нема много мини мориса, у Београду још мање. Нека пођу из евиденције регистрованих минија - од једног по једног - наћиће га.

marina

06.08.2014. 12:12

saucesce porodici i slazem se sa tim da se mora stati na put bahatoscu i bezobrazluku pojedinaca

Nesa

06.08.2014. 15:14

"Prepoznaje se automobil" I sta je tu problem da se identifikuje vozilo i vozac ?Ma kaka podrska kako vas taj unesreceni covek nije oterao idite i uhapsite barabu.