Putin uzvraća sankcijama Zapadu

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas vladi da razradi uzvratne mere za sankcije Zapada.
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas vladi da razradi uzvratne mere za sankcije Zapada.

Putin je tražio pritom da budu precizne "kako bi se podržali domaći proizvođači, a potrošačima ne bi naškodilo" i ističući da su "politički instrumenti pritiska na privredu neprihvatljivi".

Putin je podvukao da proizvođači u raznim zemljama treba da budu u jednakom konkurentskom okruženju, što odgovara, između ostalog, interesima nacionalne bezbednosti, a i pravilima Svetske trgovinske organizacije (STO).

Zapadne zemlje od marta su već u nekoliko navrata uvodile sankcije ruskim političarima, biznismenima i kompanijama, preteći da će takve mere pojačavati.

EU je i 30. jula objavila spisak sankcija na kom se nalazi osam osoba i tri pravna lica, a vlasti Unije zabranile su, između ostalog, investitorima da prodaju i isporučuju ključnu opremu i tehnologiju radi stvaranja, kupovine ili razvoja infrastrukturnih projekata u nekoliko grana privrede na Krimu i u Sevastopolju.

Ministarstvo finansija SAD je dan ranije saopštilo da se uvode sankcije Moskovskoj banci, VTB i Ros seljhozbanci, kao i ruskoj Objedinjenoj brodogradilišnoj korporaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.